Scotch, 'İskoçya'ya has' anlamına geliyor.
-En fazla üç yıl meşede olgunlaştırılmış,
-İskoçya'da damıtılmış, üretilmiş ve şişelenmiş demektir.
-Ham madde olan tahıl, genelde İskoçya'dan kullanılır. İskoç'lar ağırlıklı olarak arpa kullanırlar ve arpalar, dünyanın en ince kabuklu arpalarıdır.
-Doğal nehir ve kaynak suları kullanırlar. Hatta bazı viskiler buzul suları ile yapılmaktadır.
-Dünyanın farklı yerlerinden içinde farklı, değişik içkiler beklemiş fıçıları toplar ve bu fıçılarda viskilerini olgunlaştırırlar.
İskoç viskileri küflü peynirlerle eşleştirilebilir. Küflü peynirin mineralli yapısı viskinin isli yapısını dengeler.
Stilton, Rokfor, Konya küflü, küflü civil gibi peynirlerle eşleştirilebilir.
İskoç viskileri sert peynirlerle eşleştirilebilir. Sert peynirler, en az peynir kadar güçlü ve gövdeli viskilerin yapısını dengeler.
Comtê, gouda, Parmiggiano Reggiano, Kars gravyeri, mihaliç, olgun sepet peyniri, isli Çerkez peyniri, Isle of Mull Cheddar, Montgomery's Cheddar ve Tête de Moine gibi peynirlerle eşleştirilebilir.
İskoç viskileri ile yumuşak peynirler eşleştirilebilir. Hafif kremsi peynirler, daha hafif ve çiçeksi notalara sahip viskileri dengeler.
Camembert, brie, boursin, Avanos küp peyniri, Mersin bezde tulum gibi peynirlerle eşleştirilebilir
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ