Turizm ve gastronomiye ilginin sürekli artması paralelinde ülkemizde her geçen gün sayısı artan lüks restoranlar ve otellerle birlikte, bu işletmelerin ihtiyacını karşılayacak eğitimli ve yetişmiş servis personeli ihtiyacını karşılamak amaçlı tarafımızca T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınarak hazırlanmış bir programdır. Bu program ile amacımız üst kalite restoran ve otellerde çalışabilecek, tüm fermente ve distile içecek konularına detaylı hakim olan, yemek-içecek uyumları konusunda uzman, yurt dışındaki yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil edebilecek “SOMMELIER” ler yetiştirmektir.
Sektörde ilk kez çalışacak kişiler, Sektör içinde çalışan; fakat fermente ve distile içkiler hakkında daha öncesinden bilgi sahibi olmayan kişiler, Bu sektörde çalışmayıp; fakat temel seviyede bilgi sahibi olmak isteyen, fermente ve distile içki kültürüne ilgi duyanlar, Bu konuda kendini geliştirmek isteyen herkes katılabilmektedir.
18 yaşından büyük kişiler katılabilirler.
Eğitim Dili :
Türkçe
Konjentan :
30 Kişi
Programın sonunda %70 devam koşulunu sağlamış katılımcılar:
Adaylar programı tamamladıklarında aşağıdaki konulara hakim olacaklardır.
.***Uluslararası platformda “Sommelier” olarak bilinen, türkçede karşılığı fermente ve distile içecek uzmanı olmak isteyen adaylar için geliştirilmiş M.E.B. sertifikalı bir programdır.Program için %70 devam koşulu aranmaktadır. Koşulu sağlayan kişiler program sonunda M.E.B. Onaylı sertifika sınavına girmeye hak kazanacaklardır.
Toplam Süre: 34 Hafta x 3 Saat = 102 saattir
Dersler Haftada 1 defa (hafta içi belirlenen uygun bir günde) saat: 14.00-17.00 saatleri arasında IWSA’da gerçekleştirilmektedir.
Yeni tarihler netleştiği zaman eklenecek
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ