Japon kimyager ve Tokyo İmparatorluk Üniversitesi Kimya profesörü Kikunae Ikedau’nun bulmuş olduğu beşinci tat ‘umami’ ile hatırlamasak da ilk anne sütü ile tanışırız. Domates, parmesan, kuşkonmaz, mantarda da yer alan bir tattır. Diziler ve müzik gruplarının etkisiyle Asya kültüründeki yükseliş umaminin de popüleritesini arttırmıştır.
Bu trendi Tomato Martini ile yakalayabilirsiniz.
‘’Spice Up Your Life!’’
Baharat, kokteyllere derinlik, kompleksite katarken, yeni ve heyecan verici lezzet deneyimi peşindeki kokteyl severlerin duyularını harekete geçiriyor. Jalapeno, pepperoncini ve chilli gibi acı biberler kokteyl deneyimlerine farklı bir boyut katıyor. Ancak baharat kullanırken dengeyi de göz önünde bulundurmak gerekir.
Bu trendi Spicy Mango Mezcal Margarita ile yakalayabilirsiniz.
Dünya genelinde gözlemlenen maceralı ve egzotik deneyimler arayışı, tropik bazlı yiyecek ve içeceklerin popüleritesini arttırıyor. Demirhindi, guava, çarkıfelek, ananas gibi ürünler bu trendi tetiklerken kokteyl severleri egzotik yolculuklara çıkarıyor.
Bu trendi Guava Paloma ile yakalayabilirsiniz.
Yenilikçi yöntemler, geleneksel ‘karşı konulamayan lezzetler’i çok katmanlı deneyimlere dönüştürüyor. Kahve, fındık, Hindistan cevizi gibi karşı konulamayan lezzetlerle yapılan karışımlar hayattaki küçük zevklerden keyif almayı bilen kokteyl severlerin favorisine dönüşüyor.
Bu trendi Irish Affogato ile yakalayabilirsiniz.
2024 Met Gala'nın teması 'Zamanın Bahçesi' idi. Moda dünyasında olduğu gibi, mürver çiçeği, ravent, hibiscus gibi bitkiler kokteyl karışımlarında da oldukça popüler. Sürdürülebilirliğe önem veren tüketicinin yerel kaynaklı içerikleri desteklediği bir trend.
Bu trendi Floral Daiquiri ile yakalayabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ