Rakı 101

01
Rakı Nedir?

Rakı, Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen menşei işareti tescilinde şu şekilde tanımlanır:

Rakı, Karakteristik özelliğini Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan doğal unsurlardan, özellikle Türkiye'de yetişen üzüm, anason ve Türkiye'de uygulanan geleneksel üretim yöntemlerinden alan, üretimi, işlenmesi ve diğer işlemleri tamamıyla Türkiye sınırları içinde yapılan kendine has, distile alkollü içkidir. Üretimin, yöntemi, hacmi ve genel çerçevesi son derece net bir şekilde menşei işareti tescilinde de belirtilmiştir.

Rakının alkol derecesi hacmen minimum %40 olmalıdır. İçeriğinde bulunması gereken ve anasondan gelen anetol oranı da minimum ölçülerde belirtilmiştir.

Rakının Türkiye topraklarında yaşayan çeşitli uygarlıkların kültürel mirasının sentezi olduğu Türk Patent Enstitüsü'nün tescilinde özellikle vurgulanmıştır.​

02
Rakı'nın sözcük anlamı nedir?
03
Arak nedir?
04
Rakı'nın hammaddeleri nedir?
05
Rakı nasıl üretilir?
06
Distilasyon nedir ?
07
Mayşe nedir?
08
Suma nedir?
09
İmbik nedir?
010
Distile alkollü içki nedir? (RA s.176)
011
Rakı yapımında hangi üzümler kullanılır?
012
Tarımsal Etil alkol nedir? (RA s.201)
013
Anason nedir? (RA s.40)
014
Rakıya ne kadar anason eklenir ?
015
Anasonsuz rakı olur mu ? Anasonu az olan rakı var mıdır ?
016
Anason aromalı içkiler nelerdir? (RA s.41)
017
Uzo ile rakının farkı nedir?
018
Rakı kaç derece alkol içermelidir?
019
Şekersiz rakı olur mu?
020
Rakıda bulunan şeker oranı nedir?
021
Rakı çeşitleri nelerdir?
022
Yaş üzüm ve kuru üzüm rakısının farkı nedir?
023
Göbek rakı nedir?
024
Rakının tarihi ne zamana dayanır?
025
Rakı kültürü nedir?
026
Meze nedir?
027
Rakı mezeleri nelerdir?
028
Rakı balık ile uyumlu bir içecek midir?
029
Rakı ile uyumlu peynirler nelerdir?
030
Rakı ile uyumlu yemekler nelerdir?
031
Rakı ile uyumlu deniz mahsulleri nelerdir?
032
Rakının akla gelmeyen eşlikçileri nelerdir?
033
Çilingir Sofrası nedir? (RA s.158)
034
Çilingir sofrasının özelliği nedir?
035
Çeşnigir nedir?
036
Meyhane nedir?
037
Rakı nasıl içilir?
038
Rakı nasıl beyazlar?
039
Rakıya buz atılır mı?
040
Ehl-i keyif nedir?
041
Karafaki nedir?
042
Rakı kadehi nasıl olmalıdır?
043
Doğru rakı servis ölçüleri nedir?
044
Rakı ile kokteyl yapılır mı?
045
Rakı şişelerinin perakende satış boyutları nelerdir?
046
Rakı bozulur mu?
047
Rakı açıldıktan sonra nasıl ve ne kadar süre bozulmadan saklanır?
048
Rakının yanında ne içilir?
049
Adap nedir? (RA, s.17)
050
Ara çayı nedir? (RA s.54)
051
Ara kahvesi nedir? (RA s.54)
052
Öğle rakısı nedir? (RA s.431)
053
Altlık nedir? (RA s.39)
054
Yolluk nedir?
055
Gedikli meyhane nedir? (RA s.230)
056
Arakçıyan nedir?
057
Tektekçi nedir?
058
Koltuk meyhanesi nedir?
059
Ayaklı meyhane nedir?
060
Salaş meyhane nedir?
061
İnce kiler nedir?
062
Göz mezesi nedir? (RA s.239)
063
Yumruk mezesi nedir?
064
Dusiko nedir?
065
Mastika nedir?
066
Barba kimdir? (RA s.90)
067
Mastori kimdir?
068
Saki nedir?
069
Fasıl nedir? (RA s.205)
070
Rakı içerken ne dinlendir?
071
Fevkalade nedir? (RA s.211)

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo