Viskiler, ham maddeye, damıtma yöntemlerine ve üretildikleri ülkelere göre farklılık gösterebilirler.
· İskoçya’da damıtıldıktan sonra İskoçya’da en az 3 yıl olgunlaştırılan viskidir.
· Tek bir damıtımevinde yapılır.
· %100 maltlanmış arpa kullanılır.
· Klasik imbikte üretilir.
· Tek bir damıtımevinde her türlü tahılla ‘sürekli damıtma’ veya ‘coffey stili damıtma’ ile üretilirler
• Farklı damıtımevlerinden gelen malt ve tahıl viskilerinin karışımıdır.
• İki ya da daha fazla damıtımevinden çıkan malt viskilerin harmanıdır.
• İki ya da daha fazla damıtımevinden çıkan tahıl viskilerin harmanıdır.
• ABD sınırları dahilinde üretilir.
• Kullanılan tahılın en az %51 ı mısır olmak üzere arpa, buğday. ve çavdar da kullanılabilir.
• Üretimde kontinü sistem kullanılır ancak azami alkol derecesi düşüktür.
• Yeni meşe fıçılarda olgunlaştırılır.
• Sadece ABD’nin Tennessee eyaletinde üretilebilir.
• Üretim şekli bourbon viskiye benzer ancak bourbondan farklı olarak olgunlaştırılmadan önce akçaağaç kömür filtresinden geçirilir.
• Üretiminde %51 çavdar kullanılır.
• Olgunlaştırma döneminde yeni ve içi yakılmış fıçılar tercih edilir.
• Single malt, single grain ve blended viskileri üretilir.
• İrlanda'ya özgü 'Pot Stili Whiskey' de maltlanmamış yeşil arpa da kullanılır.
• İstisnalar olmakla birlikte geleneksel olarak 3 kez damıtım yapmayı tercih ediyorlar.
• Kanada sınırlarında üretilip, en az 3 yıl olgunlaştırılırlar.
• Birçok farklı tahıldan üretilir.
• İskoç stilinde üretilir.
• Hem malt hem de harman örnekleri vardır.
• Ağırlıklı olarak tahılı da İskoçya’dan alırlar.
• Geleneksel usuldeki viskilerini, Japon iklimiyle bir araya getirerek tabi ki sanatçılıklarını kullanarak yaptıkları şişelerde sunarlar.
• Yıllanma konusunda da İskoçlar kadar iddialı olabilir Japon viskileri.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ