İçecekleri soğutmak için farklı metotlar kullanılabiliyor. Viski taşı, viskisini soğutulmuş tüketmeyi tercih edenler tarafından kullanılan bir viski aksesuarıdır.
Viski taşlarının popüler olması yeni yüzyılın ilk on yılında ortaya çıktı. Ancak tarihte çok eskilerde de içecekleri soğuk tutmak için nehir yataklarından alınan taşlar kullanılmış.
Viski taşı yaygın olarak doğal olarak oluşan bir metamorfik kaya olan sabuntaşından özel olarak yapılmaktadır.
Viski taşları tipik olarak gözeneksiz sabuntaşından yapılır.
Mermer, granit, çelik, plastik, alüminyum gibi farklı materyallerden de üretilebiliyor.
Kare, kübik, küresel, elmas kesim gibi farklı tasarım ve boyutlarda viski taşları vardır.
Viski taşı tekrar ve süresiz kullanılabilir.
Her kullanım sonrasında taşlar temiz su ile durulanıp, kurumaya bırakılmalıdır.
Viski taşlarının koku çekme özelliğinden dolayı buzlukta korunaklı bir şekilde muhafaza edilmesi de önemlidir.
Yapılan araştırmalar gösdteriyor ki; 21 derece sıcaklıkta olan bir viski, 3 adet viski taşıyla yaklaşık değerlerle 1 dakikada 17 dereceye iniyor ve 20 dakika bu ısısını koruyor.
20 dakikanın sonunda yavaş yavaş tekrar eski ısısına gelmesi yaklaşık 30 dakikayı buluyor.
Buz dolabında muhafaza ettiğimiz klasik buz ise içeceklerimizi 13-14 dereceler seviyesine düşürebiliyor ancak bu sırada içeceklerimizi sulandırıyor.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ