Çilingir sofrasının mütevazı mezesi, metropollerde daha çok leblebi ya da sakız leblebi olarak anılsa da Anadolu’da kurulan çilingir sofralarında adı kum leblebisi ya da kısaca nohut olarak geçer. ‘Stragalya’ denilen tuzlu sakız leblebisi eskiden en makbul leblebi çeşidiydi.
Baharın habercisi can erik, mevsiminde çilingir sofrasında yerini alır. Nisan ve mayıs aylarında sofraya gelen can eriğin yanında bir miktar tuz da bulunur. Anasondan gelen tatlılık ve tuz dengeli bir uyum içindedir.
Tam yağlı, tadı doygun, yumuşak olmayan bir beyaz peynir, çilingir sofralarının vazgeçilmezidir. Yoğun aromaya sahip anason, özellikle koyun ve keçi sütünün bol kullanıldığı yarı sert/sert bir peynir ile bir araya geldiğinde kompleks ve çok katmanlı tatlar oluşturur.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ