Paylaş :

Bir Rakı, Bir Meze

Bir Rakı, Bir Meze

1.       Bir Avuç Leblebi

Çilingir sofrasının mütevazı mezesi, metropollerde daha çok leblebi ya da sakız leblebi olarak anılsa da Anadolu’da kurulan çilingir sofralarında adı kum leblebisi ya da kısaca nohut olarak geçer. ‘Stragalya’ denilen tuzlu sakız leblebisi eskiden en makbul leblebi çeşidiydi.

Bir Rakı, Bir Meze

2.       Baharın Habercisi Can Eriği

Baharın habercisi can erik, mevsiminde çilingir sofrasında yerini alır. Nisan ve mayıs aylarında sofraya gelen can eriğin yanında bir miktar tuz da bulunur. Anasondan gelen tatlılık ve tuz dengeli bir uyum içindedir.

Bir Rakı, Bir Meze

3.       Bir Dilim Beyaz Peynir

Tam yağlı, tadı doygun, yumuşak olmayan bir beyaz peynir, çilingir sofralarının vazgeçilmezidir. Yoğun aromaya sahip anason, özellikle koyun ve keçi sütünün bol kullanıldığı yarı sert/sert bir peynir ile bir araya geldiğinde kompleks ve çok katmanlı tatlar oluşturur.

Bir Rakı, Bir Meze

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo