Klasik burgerin içerisinde kullanılan farklı soslara göre uyum değişebilir. Genel olarak proteini ve yağı dengelemek üzere tanenli, gövdeli bir kırmızı şarap ile eşleştirebilirsiniz.
Üzümler; Cabernet Sauvignon, Shiraz, Boğazkere, Öküzgözü, Acıkara, Tempranillo, Zinfandel
Balığın tuzunu ve yağını dengelemek üzere yüksek asitli beyaz veya düşük tanenli kırmızı şaraplar eşleştirilebilir.
Üzümler; Sauvignon Blanc, Emir, Kalecik Karası, roze ve köpüren şaraplar
İster ızgara ister kızarmış olsun bir tavuk burgeri hafif-orta gövdeli, yüksek asitli beyaz şaraplarla eşleştirebilirsiniz.
Üzümler; Chardonnay, Hasandede, Emir, Sauvignon Blanc
Vejetaryen burgerin içinde et içermeyen bir burger köftesi bulunur. Bu burgerler, fasulye (özellikle soya fasulyesi), tahıl veya mantar gibi lezzetlerden yapılabilir.
Daha hafif bir yapıya sahip bu burgerlerle orta gövdeli üzümler düşünülebilir.
Umami hissiyata sahip soya fasulyesi veya mantar burger, umamiyi dengeleyecek düşük tanen, yüksek asiditeye sahip kırmızı üzümlerle eşleştirilebilir.
Üzümler; Pinot Noir, Kalecik Karası, Merlot, Papaskarası, Çalkarası
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ