Paylaş :

4 FARKLI BURGER VE ÜZÜMLER

4 FARKLI BURGER VE ÜZÜMLER

Klasik Burger / Cheese Burger

Klasik burgerin içerisinde kullanılan farklı soslara göre uyum değişebilir. Genel olarak proteini ve yağı dengelemek üzere tanenli, gövdeli bir kırmızı şarap ile eşleştirebilirsiniz.

Üzümler; Cabernet Sauvignon, Shiraz, Boğazkere, Öküzgözü, Acıkara, Tempranillo, Zinfandel

4 FARKLI BURGER VE ÜZÜMLER

Balıklı Burger

Balığın tuzunu ve yağını dengelemek üzere yüksek asitli beyaz veya düşük tanenli kırmızı şaraplar eşleştirilebilir.

Üzümler; Sauvignon Blanc, Emir, Kalecik Karası, roze ve köpüren şaraplar

4 FARKLI BURGER VE ÜZÜMLER

Tavuklu Burger

İster ızgara ister kızarmış olsun bir tavuk burgeri hafif-orta gövdeli, yüksek asitli beyaz şaraplarla eşleştirebilirsiniz.

Üzümler; Chardonnay, Hasandede, Emir, Sauvignon Blanc

4 FARKLI BURGER VE ÜZÜMLER

Vejetaryen Burger

Vejetaryen burgerin içinde et içermeyen bir burger köftesi bulunur. Bu burgerler, fasulye (özellikle soya fasulyesi), tahıl veya mantar gibi lezzetlerden yapılabilir.

Daha hafif bir yapıya sahip bu burgerlerle orta gövdeli üzümler düşünülebilir.

Umami hissiyata sahip soya fasulyesi veya mantar burger, umamiyi dengeleyecek düşük tanen, yüksek asiditeye sahip kırmızı üzümlerle eşleştirilebilir.

Üzümler; Pinot Noir, Kalecik Karası, Merlot, Papaskarası, Çalkarası

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo