Paylaş :

VIN CHAUD -FRANSIZ STİLİ SICAK ŞARAP

VIN CHAUD -FRANSIZ STİLİ SICAK ŞARAP

Vin Chaud Malzemeler

  1. 1 adet portakal
  2. 1 şişe kırmızı şarap
  3. 1/4 su bardağı toz şeker
  4. 5 adet karanfil
  5. 4 tarçın çubuğu
  6. 2 kakule
  7. 8 çay kaşığı konyak

Vin Chaud Hazırlanışı

Keskin bir soyma bıçağı veya sebze soyucu kullanarak, portakallar (beyaz dokuya gelmeden) şerit olarak kesilir. Şarap, şeker, karanfil, tarçın çubukları, kakule ve soyulmuş portakal kabuğu rendesi büyük bir tencerede çok kısık ateşte karıştırılır. Karışım neredeyse kaynayana kadar ısıtılır ve şekerin erimesi için karıştırılır. Şarabın kaynamasına izin verilmez, aksi takdirde alkol buharlaşır ve şarabın tadı etkilenir. Şarap, şeker çözüldüğünde ve karıştırma kaşığı şaraptan kaldırıldığında buhar yükseldiğinde en uygun sıcaklığında olacaktır. Şarabı sıcak tutmak için bu sıcaklığı koruyun ve şarabın baharatlarla demlenmesine izin verin. Ne kadar uzun süre demlenirse, lezzet o kadar güçlü olacaktır. Şarabı ince gözenekli bir elekten veya tülbentle kaplı bir süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye süzün. Baharatları atın. Tencereyi kapatın ve servis yapmadan önce 5 ila 10 dakika bekletin. Isıya dayanıklı bardağa 1 ila 2 çay kaşığı konyak ekleyin ve karışım ile üzerini tamamlayın. 

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo