Glögg (okunuşu: "glue-gh"), genellikle noelde tüketilir ve "parlayan kor" anlamına gelir. İsveç usulü sıcak şarap için viski, votka ve kakule kabuğu ile gelen aromatik tatlar tarifi farklılaştırır.
Süsleme için: portakal dilimleri
Şarap, viski veya votka (hangisi kullanılıyorsa), şeker, portakal kabuğu rendesi, kuru üzüm, kakule, bir dilim zencefil kökü, tarçın çubuğu ve karanfili üç litrelik bir tencereye koyulur. 77°C'de ısıtılır ve 2 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır ve bir saat bekletilir. Meyveleri ve baharatları çıkarmak için süzülür ve hafifçe yeniden ısıtılır. Servis bardağına birkaç badem ve kuru üzüm eklenir ve bir dilim portakal ile süsleyip servis edilir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ