Almanca 'Glühwein' "parlayan şarap" anlamına gelir. Tarif daha basittir, ancak kakule, vanilya, zencefil ve hatta karabiber eklenerek de denenebilir.
Servis için: Rom veya Amaretto (isteğe bağlı)
Bir sebze soyucu kullanarak portakalın kabuğu beyaz dokuya kesmemeye dikkat edilerek geniş şeritler halinde kesilir. Portakalın suyu sıkılır ve bir yerde bekletilir. Büyük bir tencerede su ve şeker şeker tamamen eriyene kadar kaynatılır. Isı azaltır ve karanfil, tarçın, yıldız anason, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenir. Kokulu bir şurup oluşana kadar yaklaşık bir dakika ısıtılır. Isı daha da azaltılır ve şarap eklenir. En az 20 dakika, en fazla bir saat ısıtılır. Tam kaynamaya ulaşmamasına dikkat edilmelidir. Sonrasında karışım süzülür, rom veya amaretto eklenir ve portakal kabuğu ve yıldız anasonla süslenir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ