Paylaş :

GLØGG –NORVEÇ STİLİ SICAK ŞARAP

GLØGG –NORVEÇ STİLİ SICAK ŞARAP

​Norveç gløgg'ini farklılaştıran ülkenin ulusal distile içkisi olan aquavit'in kullanılmasıdır.

Gløgg Malzemeler

  1. 1 şişe kırmızı şarap
  2. 1 tatlı kaşığı kakule
  3. 5 adet karanfil
  4. 1 büyük çubuk tarçın
  5. 1-2 parça doğranmış taze zencefil
  6. 340 gr beyaz şeker
  7. ½ şişe aquavit (veya votka veya konyak)
  8. 100 gram kuru üzüm
  9. 100 gram file badem

​Gløgg Hazırlanışı

Kırmızı şarap bir tencerede orta-yüksek ateşte yavaşça ısıtılır. Kakule, karanfil, tarçın ve zencefili bir baharat poşetine koyulur ve tencereye eklenir. Şeker ilave edilir. Tencere ocaktan alınır ve yaklaşık iki saat soğumaya bırakılır. Aquavit tencereye eklenir ve orta-yüksek ateşte karışım kaynayana kadar ısıtılır. Kuru üzüm ve bademleri eklenir ve karışımı bir kaba aktarılıp servis edilir. 

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo