Paylaş :

VIN BRULÉ- İTALYAN STİLİ SICAK ŞARAP

VIN BRULÉ- İTALYAN STİLİ SICAK ŞARAP

​Fransa'da sıcak şarabın vin chaud ("sıcak şarap") olarak bilinmesinden bu yana İtalya'da bir Fransız isminin (kelimenin tam anlamıyla "yanmış şarap" anlamına gelen) neden kullanıldığı bir gizemdir. Ama bu ismin arkasındaki hikaye ne olursa olsun, soğuk kış günlerinde yudumlamak için harika bir aromatik içecek.

Vin Brulé Malzemeler

  1. 1.5 lt kırmızı şarap
  2. 3 çubuk tarçın
  3. 250 gr toz şeker
  4. 10 adet karanfil
  5. 2 adet yıldız anason
  6. 1 tutam hindistan cevizi
  7. 2 portakal kabuğu rendesi
  8. 1 limon kabuğu rendesi
  9. İsteğe bağlı: 1 adet ince dilimlenmiş elma (kabuğuyla birlikte)

İsteğe bağlı: 1 adet ince dilimlenmiş elma (kabuğuyla birlikte)

Vin Brulé Hazırlanışı

Tüm malzemeleri yeterince büyük bir tencereye koyulur ve 5 dakika ısıtılır. Kaynatmamaya dikkat edin. Süzülür ve sıcak servis yapılır.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo