Bitterler, çok eski zamandan beri özellikle din adamlarının ilaç niyetine ürettikleri, yüksek alkollü içkilerin genel ismi olarak adlandırılır. Günümüzde bitterler iki tarzda kullanılıyor. Bir tanesi kokteyllerde, yani mililitre olarak yüksek miktarlarda, bir diğeri de damla damla kokteyllerde, lezzet verme amacıyla. Tabii ki içinde kullanılan farklı botaniklerin acılıkları bu bitterlerin kullanım alanlarını belirliyor. Mesela, peischo bitter, içinde kullanılan kantaron otu ve farklı çiçek kök aromaları ile çok güçlü aromalara, çok güçlü tatlara sahip bir bitterdir. Aynı şekilde angosturo bitter de çok güçlü aromalara sahiptir. Baktığınız zaman, şişenin ağzı normal bir içki şişesi gibi ise bu bardağı dökülüp, buzla ya da farklı meyve suları ile karıştırılarak içilecek bir bitter anlamına gelir. Ancak ağzı damlalıklı ise, yani şişeyi silkelediğiniz zaman, damla damla dökülüyorsa, bunu mutlaka birkaç damla şeklinde karışımların içinde kullanmak gerekir. Zira normal bir ölçüde yani 40-50 mililitre civarında içilirse, hem sağlığa kötü etkisi olabilir. Hem de ağzımızda çok acı çok belirgin istenmeyen tatlar oluşabilir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ