Tribute serimizin ikinci etkinliğinde mevsimsel ve günlük hazırlanan menüleriyle hatırladığımız bir zamanların Lokanta Maya'sını damakta iz bırakan tatlarıyla 30 Kasım'da IWSA'da ağırlıyoruz. Şef Didem Şenol ve ekibinin lezzetli yemekleri ve yeme-içme uzmanı Levon Bağış'ın eşleşmelerinin buluşacağı bu geceye sizi de bekliyoruz.
Didem Şenol, 2000 yılı Koç Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu. Kendisi mezun olduktan sonra New York'taki French Cullinary Institute'da aşçılık eğitimi aldı ve Eleven Madison Park restoranında çalıştı. İstanbul'a döndükten sonra Nu Teras'ta “Ufak Yemekler"i hazırlayan Didem Hanım 2005–2009 yılları arasında Dionysos Hotel'in baş aşçılığını üstlendi. 2010 yılında ilk kitabı “Kızınız Defne'yi Oğlumuz İskorpite…" Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı ve aynı dönemde Karaköy'de Lokanta Maya'yı açtı. Time Out İstanbul 2010 Yeme İçme Ödülleri'nde En İyi Şef Ödülü'ne layık görüldü ve ikinci kitabı 'Biraz Maya, Biraz Gram'' aynı sene yine Yky'dan çıktı. 2012 yılında Şişhane'de Gram'ı açan Didem Şenol Gram'ın yeni şubeleriyle birlikte mevsimsel ve yerel malzeme ile yemek düşünmeye devam etmekte ve Gram evde projesiyle haftalık menülerini yemek severlerin mutfaklarına ulaştırmakta.
Levon Bağış, 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Kamu Yönetimi eğitimi alırken şaraba merak duymaya başladı. Bu merak, zamanla profesyonel hayatı haline geldi.
Levon Bağış Londra merkezli Wine and Spirit Education Trust (WSET), London Wine Academy, Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarında sertifika programlarına katıldı ve aldığı sertifikalar ile bilgilerini pekiştirdi. Kavaklıdere Şarapları bünyesinde hayata geçen Türkiye'nin ilk zincir şarap butikleri Kav Butikler'in kuruluşunu gerçekleştirdi. 4 yıl boyunca Kavaklıdere Şarapları Pazarlama Koordinatörlüğünü yürüttü. Yine Türkiye'nin en geniş kapsamlı şarap profesyoneli eğitim programlarından olan ve 2006 yılından beri Kavaklıdere Şarapları bünyesinde verilen Kavekol'u hazırlayan Levon Bağış'ın “Şarabın ABC'si" isimli bir şarap eğitim kitabı bulunuyor.
2003-2009 yılları arasında bağ bozumu döneminde bağda ve kavda çalışma şansına sahip olan Levon Bağış, sonrasında Türk mutfağının kimliklendirilmesi için önemli çalışmalardan “Yeni Yerel Sohbetlerin" kurucu ekibinde yer aldı. Salt bünyesinde yer alan “Gastronomika" projesinin danışmanlığını üstlendi. 2009-2010 ders yılında Okan Üniversitesi Gastronomi bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak “İçki ve İçki Kültürü" dersini verdi.
Karaf Dergisi ve FEED dergisinde yazıları yer alan Levon Bağış, Kuruyemiş Ansiklopedisi'nin de madde yazarıdır. 2015 yılından beri Mutfak Sanatları Akademisi'nin şarap eğitimlerini vermeye ve haftalık AGOS Gazetesi'nde köşe yazarlığına devam etmektedir.
İstanbul'da birbirini çok seven bir karı kocanın ilk çocukları olarak dünyaya geldi. 17 yaşına kadar basketbolcu olacağını düşünerek büyüdükten sonra gerçeklerle yüzleşip 2009 yılına kadar aile şirketlerinde çalıştı. 2010 yılında İstanbul'un en keyifli lokantalardan biri Lokanta Maya'nın kurucu ortağı ve işletmecisi olarak yeme-içme sektörüne giriş yaptı. Çok çalışarak ve çok keyif alarak geçirdiği 7 yıldan sonra Nisan 2017'de eşinin işi için Paris'e taşındılar. Kısa sürede şehrin büyüsüne kapılıp onu daha iyi tanımak için tüm bölgelerini sokak sokak yürümeye karar verip instagram'da “parisbywalking"i kurdu. Ve 2022 Ocak'ta tüm sokakları bitirdi.
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
Herhangi bir gıda alerjiniz var ise [email protected] adresine bildirmenizi rica ederiz.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
*Covid-19 salgını dolayısıyla bir araya gelmemize engel olacak bir durum olması durumunda atölye etkinliğini ileri bir tarihe ertelemek durumunda kalabiliriz.
Gün: 30/11/2022
Saat: 19:00-23:00
IWSA, River Plaza’nın 28. Katındadır.
Program Adresi Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No: 13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA'YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM'ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza'ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza'nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM'nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza'ya giriş yapabilirsiniz.
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ