Geleneksel Fransız pişirme tekniklerini modernize eden ve beş Fransız ana sosu reçetelendiren Escoffier “Şeflerin Kralı, Kralların Şefi” lakabına sahiptir. Beş ana sos listesine hollandez sosu ve domates sosu ekleyerek espanyol sosun bir türevi kabul ettiği allemand sosu(Alman sosu) listeden çıkartır.
1870 yılında savaş esiri olarak bulunduğu Almanya'nın pek büyük bir hayranı olmayabilir. Ancak Kayzer II. Wilhem için yemek pişirmiştir. ve söylenene göre Kayzer yemekten o denli memnun kalmıştır ki , 'Ben Almanya'nın imparatoruysam siz de şeflerin imparatorusunuz' demştir.
Londra’da bulunan Savoy ve Carlton Otellerinde direktörlük yapmıştır. 12 yaşında çalışmaya başlayan Escoffier 72 yaşında Carlton Otel’den emekli olmuştur. Avustralyalı şarkıcı Neille Melba’dan esinlenerek Pêche Melba‘yı yaratmıştır.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ