Paylaş :

WINE & DINE : MANTARLI LEZZETLER

WINE & DINE : MANTARLI LEZZETLER

Mantar uzmanı Jilber Barutçiyan’ın topladığı mantarlar, şef İnanç Çelengil’in ellerinden çıkacak leziz yemekler ve Ayça Budak’ın üzüm eşleşmeleriyle IWSA’nın klasiklerinden ‘Mantarlı Lezzetler’ gastronomi meraklılarını bekliyor!

Jilber Barutçiyan

Küçük yaşlardan itibaren hep doğayla haşır neşir olan Barutçiyan, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra İsviçre’ye yerleşti.

Mantara olan ilgisi öncelikle merakla başladı, hobisi oldu ve uzmanlığa dönüştü. 20 yılı aşkın süredir mantarlar konusunda çeşitli kurs, seminer ve arazi faaliyetlerine katıldı.

Üyesi bulunduğu İsviçre Mantar Uzmanları Kuruluşu’nun (VAPKO*) diplomasını 2006 yılında aldı. Türkiye’ye döndükten sonra mantar alanındaki potansiyalin kullanılmadığını düşündüğünden işin içine girdi. Mantar zehirlenmelerinin engellenmesi, mantarlar konusunda bilgili kişilerin yetişmesi, doğa sevgisinin ve korumacılığın paylaşılması, meraklıların yeni tatlarla buluşması, mantarlarımızın ticari potansiyellerinin gerçekçi bir biçimde öğrenilmesi, özellikle dağ ve orman köylülerine doğa kaynaklı yenilenebilir bir ek gelir imkânı, dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlanması gibi konuları her zaman önemsedi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde araştırmalar yapmaya devam etmekte.

İNANÇ ÇELENGİL

İzmir doğumlu Şef İnanç Çelengil, İstanbul Boğaziçi Üniversitesinde psikoloji eğitimi aldığı sırada restorancılık yapmaya karar verdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra, hayallerinin peşinden giderek aşçılık okumak üzere Institute of Culinary Education NY Amerika’ya gitti. New York’daki eğitimi ve ilk iş deneyiminin ardından 2002 senesinde Türkiye ye döndü ve Şef Mehmet Gürs’ün Lokanta ve NuPera’sında sırasıyla; garde manger line cook ve creative chef olarak görev aldı. 2007 senesinde ortağı Melis Korkud ile propEVENT adlı catering şirketini kurdu.  2014 Kasım’da da her zaman hayalini kurduğu restoranı, Aman da Bravo’nun kapılarını Reşitpaşa da ortağı ile birlikte açtı. 2021 Haziran’da Aman da Bravo, Bebeköy’e eski bir su sarnıcı olan şimdiki bahçeli yeni yerine taşındı.

2024 Gault & Millau en iyi kadın şef ödülünü alan İnanç Çelengil, Aman da Bravo’daki şef görevi yanısıra catering ve danışmanlık hizmetleri de veriyor.

Aman da Bravo

2023-2024 Michelin Bib Gourmand,

2023 The Worlds 50 Best Discovery

2024 Gault & Millau 2 Tok

Ayça Budak

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.

ÖNEMLİ NOTLAR

Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.

Yiyecek ve içecek eşleşmeleri olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.

Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

Program Tarihleri
1. Gün Tarihi

Gün: 05/11/2024
Saat: 19:00-23:30

Program Yeri

IWSA, River Plaza 28. Kat

Program Adresi

Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo