Aman da Bravo’nun şefi İnanç Çelengil ve içecek inovasyonları danışmanı Gözdem Gürbüzatik, yapay zeka desteğiyle gastronomi dünyasında yenilikçi bir menüye imza atarken, IWSA yöneticisi&eğitmeni Ayça Budak ile birlikte yapacakları eşleşmelerle de IWSA'da gastronomi severlere inovatif bir deneyim sunuyor.
İzmir doğumlu Şef İnanç Çelengil, İstanbul Boğaziçi Üniversitesinde psikoloji eğitimi aldığı sırada restorancılık yapmaya karar verdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra, hayallerinin peşinden giderek aşçılık okumak üzere Institute of Culinary Education NY Amerika’ya gitti. New York’daki eğitimi ve ilk iş deneyiminin ardından 2002 senesinde Türkiye ye döndü ve Şef Mehmet Gürs’ün Lokanta ve NuPera’sında sırasıyla; garde manger line cook ve creative chef olarak görev aldı. 2007 senesinde ortağı Melis Korkud ile propEVENT adlı catering şirketini kurdu. 2014 Kasım’da da her zaman hayalini kurduğu restoranı, Aman da Bravo’nun kapılarını Reşitpaşa da ortağı ile birlikte açtı. 2021 Haziran’da Aman da Bravo, Bebeköy’e eski bir su sarnıcı olan şimdiki bahçeli yeni yerine taşındı.
2024 Gault & Millau en iyi kadın şef ödülünü alan İnanç Çelengil, Aman da Bravo’daki şef görevi yanısıra catering ve danışmanlık hizmetleri de veriyor.
Aman da Bravo
2023-2024 Michelin Bib Gourmand,
2023 The Worlds 50 Best Discovery
2024 Gault & Millau 2 Tok
ODTÜ İşletme bölümü lisans diplomasından sonra İngiltere’de MBA yaptı. Uluslararası markalarda pazarlama alanında yönetici olarak çalıştı. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi doktora programına devam ettikten sonra 2004-2020 yılları arasında Mey Diageo’da pek çok görev üstlendi. Kayra şarapları, rakı kategorisi ve inovasyon bölümlerinde yöneticilik yaptı. Pek çok alkollü içki markasının lansman projesini yönetti. IWSA’nın (International Wines and Spirits Academy) kuruluş projesini gerçekleştirdi. Mey Diageo’daki yöneticiliği döneminde yurt dışında Türk Şaraplarının tanıtımını hedefleyen “Wines of Turkey” projesinden sorumlu olarak Şarap Üreticileri Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yerine getirdi. Yerel Anadolu üzümlerine yönelik ilk tanıtım çalışmalarında aktif rol aldı. 2024 Prowein Wines of Turkiye transformasyon projesini koordine etti.
2021’den bu yana Fernkolektif markası ile alkollü içecekler ve inovasyon stratejileri alanında bağımsız danışmanlık yapıyor. Fermente ve distile içkilerin Türkiye’deki gelişimi, gıda ve içecek etiği ile teorinin mevcut tüketim odaklı dünya dinamikleriyle nasıl ilişkili olduğu hakkında disiplinler arası araştırmalar yapıyor. Plumpton College Bağcılık ve Vinquiry Duyusal Eğitim sertifikalarına sahiptir ve WSET sertifikalı bir eğitimcidir. Aynı zamanda Heritage Vines of Turkey'in kurucu ekip üyesi, Slow Wine Coalition ve Old Vine Conference Türkiye delegesidir. Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Fermente ve Distile içecekler yönetimi dersini veriyor.
Son dönemlerde Anadolu'da yerli, eski ve aşısız bağların varlığı alanında disiplinler arası araştırmalara odaklanıyor. Heritage Vines of Turkey platformundan 11 Ekim 2022 tarihinde IWSC ve Old Vine Conference’nın fon desteği ile gerçekleştirilen “Anadolu’nun Güvencesiz Eski Bağları: Karasakız örneği” ve Slow Wine Coalition uluslararası fonu ile gerçekleştirilen “Anadolu’nun bilinmeyen eski bağ bölgeleri: Mut-Çömelek” son tamamladığı ortak projelerden. Ayrıca “Öküzgözü & Boğazkere: Anatolia’s Legacy for the Future” kitabının hem Türkçe hem de farklı içerikteki İngilizce versiyonlarının editör danışmanlığı yeni tamamladığı çalışmalardan.
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.
California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture, MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
Herhangi bir gıda alerjiniz var ise [email protected] adresine bildirmenizi rica ederiz.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
Gün: 30/04/2024
Saat: 19:00-23:00
IWSA, River Plaza 28. Kat
Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ