Sosyal Bilimler ve İşletme eğitiminin ardından uzun yıllar reklam yazarlığı ve prodüksiyon yaptıktan sonra tutkusunun peşinden giderek profesyonel aşçılık eğitimi aldı. Ardından New York’taki Annisa isimli Michelin yıldızlı restoranda stajını yaparak Türkiye’ye döndü. Türkiye’de bir yandan mesleğini icra ederken diğer yandan çeşitli markalar için tarifler geliştirdi, yemek videoları çekti, yemekle ilgili skeçler yazıp oyunculuk yaptı.
2015 yılında ortağı Tülin Bozüyük’le beraber açtığı Lokanta Armut’ta yılın şefi ödülüne aday gösterildi. 2017 yılında kendisinin hazırlayıp sunduğu TV programramı yayınlandı. 2017 ve 2018 yıllarında Yeditepe Üniversitesi’nde Gastronomi Tarihi isimli seçmeli dersin öğretmenliğini yaptı. Primitif Sokak Yemekleri, Payyar Ocakbaşı’nın şefliğini yapmaktadır.
Levon Bağış, 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Kamu Yönetimi eğitimi alırken şaraba merak duymaya başladı. Bu merak, zamanla profesyonel hayatı haline geldi.
Levon Bağış Londra merkezli Wine and Spirit Education Trust (WSET), London Wine Academy, Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarında sertifika programlarına katıldı ve aldığı sertifikalar ile bilgilerini pekiştirdi. Kavaklıdere Şarapları bünyesinde hayata geçen Türkiye'nin ilk zincir şarap butikleri Kav Butikler'in kuruluşunu gerçekleştirdi. 4 yıl boyunca Kavaklıdere Şarapları Pazarlama Koordinatörlüğünü yürüttü. Yine Türkiye'nin en geniş kapsamlı şarap profesyoneli eğitim programlarından olan ve 2006 yılından beri Kavaklıdere Şarapları bünyesinde verilen Kavekol'u hazırlayan Levon Bağış'ın “Şarabın ABC'si" isimli bir şarap eğitim kitabı bulunuyor.
2003-2009 yılları arasında bağ bozumu döneminde bağda ve kavda çalışma şansına sahip olan Levon Bağış, sonrasında Türk mutfağının kimliklendirilmesi için önemli çalışmalardan “Yeni Yerel Sohbetlerin" kurucu ekibinde yer aldı. Salt bünyesinde yer alan “Gastronomika" projesinin danışmanlığını üstlendi. 2009-2010 ders yılında Okan Üniversitesi Gastronomi bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak “İçki ve İçki Kültürü" dersini verdi.
Karaf Dergisi ve FEED dergisinde yazıları yer alan Levon Bağış, Kuruyemiş Ansiklopedisi'nin de madde yazarıdır. 2015 yılından beri Mutfak Sanatları Akademisi'nin şarap eğitimlerini vermeye ve haftalık AGOS Gazetesi'nde köşe yazarlığına devam etmektedir.
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
Herhangi bir gıda alerjiniz var ise [email protected] adresine bildirmenizi rica ederiz.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
*Covid-19 salgını dolayısıyla bir araya gelmemize engel olacak bir durum olması durumunda atölye etkinliğini ileri bir tarihe ertelemek durumunda kalabiliriz.
Gün: 09/01/2023
Saat: 19:00-23:00
IWSA, River Plaza’nın 28. Katında yer almaktadır.
RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ