Paylaş :

RAKI GASTRONOMİSİ: ŞARKILARLA YENİ YIL SOFRASI

RAKI GASTRONOMİSİ: ŞARKILARLA YENİ YIL SOFRASI

Müzik tarihçisi&yazarı Murat Meriç’in 90’lı yıllardan seçtiği şarkılarla hikayeleri, Gram’ın şefi Didem Şenol’un yemekleri ve IWSA’nın yöneticisi&eğitmeni Ayça Budak’ın eşleşmeleri IWSA’da buluşuyor.

Murat Meriç

1972’de doğdu. Çanakkale ve İzmit’te okudu. Ankara’da kimya mühendisliği eğitimi alırken, dinlediği müziğin tarihine merak saldı ve oradan ilerledi. Kendini bildi bileli plak topluyor; okuyor, dinliyor, dinlediklerini yazıyor, sevdiklerini çalıyor. Rakı, roka, bamya, erik seviyor. 1996’da Müzük adlı dergiyi çıkartan ekipten. Sonrasında Roll mürettebatına katıldı. Mürekkep, Birikim, Milliyet Sanat, Virgül, Bant gibi dergilerde yazıları yayınlandı. Yeni Binyıl, Radikal ve BirGün'ün yazarlarındandı. Ankara’da Radyo Arkadaş’ın kuruluşuna katıldı ve pek çok radyoda programlar yaptı. Açık Radyo'da, hafta içi her sabah Şarkılarla Memleket Tarihi adlı programı hazırlayan ve sunan kişidir. Pek çok televizyon programının danışmanlığını yaptı, metnini yazdı. 2002 - 2003 yıllarında hazırlayarak sunduğu Kırkbeşlik adlı televizyon programı TRT’de yayımlandı. Kalan Müzik için bir Tülay German albümü (Burçak Tarlası 64 – 87, 2001) derledi, pek çok albüme yazar ve danışman olarak katkıda bulundu. Pop Dedik / Türkçe Sözlü Hafif Batı Müziği (İletişim Yayınları, 2006) , 100 Şarkıda Memleket Tarihi (Ağaçkakan Yayınları, 2016) ve Hayat Dudaklarda Mey adlı kitapların yazmış olup, üzerinde çalıştığı pek çok projesi var. Üniversitelerde ve kültür merkezlerinde müzik tarihi üzerine seminerler verdi, veriyor. Gazete Duvar, Vatan Kitap ve Kafa’da da yazıları mevcut.

Didem Şenol

Didem Şenol, 2000 yılı Koç Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu. Kendisi mezun olduktan sonra New York’taki French Cullinary Institute’da aşçılık eğitimi aldı ve Eleven Madison Park restoranında çalıştı. İstanbul’a döndükten sonra Nu Teras’ta “Ufak Yemekler”i hazırlayan Didem Hanım 2005–2009 yılları arasında Dionysos Hotel‘in baş aşçılığını üstlendi. 2010 yılında ilk kitabı “Kızınız Defne’yi Oğlumuz İskorpite…” Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı ve aynı dönemde Karaköy’de Lokanta Maya’yı açtı. Time Out İstanbul 2010 Yeme İçme Ödülleri’nde En İyi Şef Ödülü’ne layık görüldü ve ikinci kitabı ‘Biraz Maya, Biraz Gram‘’ aynı sene yine Yky’dan çıktı. 2012 yılında Şişhane’de Gram’ı açan Didem Şenol Gram’ın yeni şubeleriyle birlikte mevsimsel ve yerel malzeme ile yemek düşünmeye devam etmekte ve Gram evde projesiyle haftalık menülerini yemek severlerin mutfaklarına ulaştırmakta.

Ayça Budak

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan  IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü içinbüyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme&içme eğitimine destek oluyor.

Etkinliğe ait notlar

Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.

Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.

Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

Program Tarihleri
1. Gün Tarihi

Gün: 11/12/2023
Saat: 19:00-23:30

Program Yeri

IWSA, River Plaza 28. Kat

Program Adresi

Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo