Kültürel mirasa, zanaatlere ve toprağa sahip çıkarak yeni şeyler üreten Simay Bülbül Sarıpınar’ın ailesinin mutfağında pişen Girit ve İzmir yemeklerinin hem tariflerine hem de hikâyelerine yer verdiği ‘Ege’den Miras Sofralar’ kitabından ilhamla lezzetli bir akşam IWSA’da sizleri bekliyor. Yemek ve seyahat profesyoneli Sinan Hamamsarılar ile moda tasarımcısı Simay Bülbül Sarıpınar’ın anlatımları, şef Seray Öztürk’ün hazırlayacağı lezzetler, IWSA’nın müdürü ve eğitmeni Ayça Budak’ın eşleşmeleri gastronomi meraklıları ile buluşuyor.
Moda tasarımcısı Simay Bülbül Sarıpınar, koleksiyonlarında ağırlıklı olarak deriyi kullanarak Türkiye’nin ilk deri tasarımcılarındandır.
İngiltere ve Hollanda’da aldığı eğitimlerde kazandığı vizyonunu ve tasarım alanında yaptığı çalışmalara dayanan birikimlerini kendi koleksiyonlarında bir araya getiren Simay Bülbül ayrıca çeşitli firmalara tasarım ve marka danışmanlığı hizmeti vermenin yanı sıra eğitim, film, ve çeşitli sanat aktivitelerinde bulunmaktadır.
2003 Derisigner (Deri Tasarım Yarışması) Türkiye birincisi olan Simay Bülbül Sarıpınar, ilk olarak 2007 yılında kendi adıyla markasını kurmuştur.
İlk defilesini 2008 yılında ‘’Makaralardan Kopardığımız Masallar’’ koleksiyonu ile gerçekleştiren Simay Bülbül, 2009 yılı itibariyle İstanbul Fashion Days, İstanbul Week ve Mercedes Benz Fashion Week İstanbul organizasyonlarında düzenli olarak yer aldı. 2010 yılı itibaren Türkiye’yi temsilen Almanya, Saraybosna, Kore ve New york moda haftasında defileler düzenlemiştir.
2012 yılından bu yana Moda Tasarımcıları Derneği üyesi olarak görev almakta olan Simay Bülbül Sarıpınar, moda tasarımı dışında da birçok markaya proje tasarlayan Fikriperver Ajansı, Muhterif (konsept mağaza), KSKM (Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi), markalarının kurucu ortağıdır.
2018 yılında geçmişin zanaat birikimini, özgün tasarımlar ve Anadolu ustaların işçiliğiyle Perveran markasını kuran Simay Bülbül kadın kooperatifleri ile çalışarak kültür ve mirası yaşatma projeleri gerçekleştirmektedir.
2024 yılında ailesinin mutfağında pişen Girit ve İzmir yemeklerinin hem tariflerine hem de hikâyelerine yer verdiği EGEDEN MİRAS SOFRALAR yemek kitabını çıkaran Simay Bülbül kitabın tüm gelirini Kırmızı Çocuklar Derneği’nin Urla da kurulacak çocuk köyü için bağışlamaktadır.
2012 yılından beri koruma altındaki çocuklarla ilgili gönüllü çalışmalarda bulunan Simay Bülbül Sarıpınar 2018 yılında koruyucu aileliğin farkındalığı ve koruma altındaki çocukların gelişimleri için Kırmızı Çocuklar Derneği’ni kurmuştur.
Bir biyolojik çocuğu olan Simay Bülbül 3 çocuğun da koruyucu annesidir.
Kendisini yemek ve seyahat profesyoneli olarak tanımlayan Sinan Hamamsarılar, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Üniversite eğitiminde sigortacılık ve işletme okudu. 10 yıl boyunca farklı şirketlerde sigorta sektöründe çalıştı. Bu sayede Türkiye’nin 7 bölgesini ve 76 ilini görme, kültürlerini anlama ve yemeğin bu yerlerdeki hayat tarzını şekillendirme biçimlerini gözlemleme şansı yakaladı. 2014 yılında, “Nilay Örnek ile Şehirli Sofralar” adlı yemek programının yapımcılığını üstlendiği dönemde açtığı “Tat Dedektifi” ve 2016 yılında açtığı “Burger Haritası” sosyal medya hesapları aracılığıyla yemek ve seyahat deneyimlerini geniş kitlelerle paylaşmaya devam ediyor. 2015 yılında kurduğu, yeme-içme, ağırlama, seyahat sektörlerinde danışmanlık hizmetleri sunan Mutfak İşleri Merkezi adında bir şirketi var. Soyadının hikâyesi anlatılırken ailesinden öğrendiği kadarıyla en az 700 yıllık Antalyalı…
1971 İzmir doğumlu Seray Öztürk bu topraklara mübadele ile göçmüş bir kuşağın torunur.
Çocukluk ve gençlik yıllarını İstanbul-Denizli ve İzmir arasında geçmiş ve yeme alışkanlıkları Ege topraklarının geleneklerinden ve köklerinden aldığı mirasla şekillenmiştir. Mutfağa ilgisi üniversite yıllarında başlamış, yıllar içerisinde önce bir kız annesi ve sonrasında sektörde bir kadın şef olmanın farklılığını hissetmiş, yemeğe, içmeye ve bu topraklara olan hayranlığını bu farklılıkları gözeterek ve harmanlayarak kendi mutfağını şekillendirmiştir.
2000 yılından bu yana profesyonel olarak birçok restoran ve yiyecek içecek grubuyla şef ve yönetici olarak görev almıştır.İstanbul Bilgi Üniversitesi, Babylon, Otto, Istanbul Culinary Institute ve Doors Akademi bunlardan bazılarıdır.
2013 yılında İstanbul’da kendi restoranı Naif’i açmış ve 8 yıl sonra kapatmaya karar vermiştir.
2000 lerden bu yana yeteneği ve kendi tarzı ile gastronomi dünyasının tanınan isimlerinden olmayı başaran Seray Öztürk, 2020 yılının başından bu yana da Türkiye’nin farklı coğrafyalarında bilinen birçok restoran ve otel markası için danışmanlık hizmeti vererek gençlere deneyimlerini aktarmaktadır ve gene birçok restorana ‘konuk şef ‘ kapsamında özel menüler ve davetler yaparak mesleğine devam etmektedir.
Mutfağında özellikle kendi coğrafyasını, Türk Mutfağı’nı, yerel ve mevsimsel malzemeyi önemsemektedir.
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.
California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture, MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.
Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.
Yiyecek ve içecek eşleşmeleri olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.
Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.
Gün: 27/11/2024
Saat: 19:00-23:30
IWSA, River Plaza 29. Kat
Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra (otopark ücretsizdir) en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.
Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ