18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 MARIE-ANTOINE CARÊME

​​

Avrupa'nın kraliyet ailesine hizmet eden, mutfak üzerine klasik eserler yazan ve mutfak kavramını hem sanat hem de bilim olarak geliştiren Fransız şef. Sık sık Fransız gastronomisinin kurucusu olarak anılır ve haute cuisine yani klasik Fransız mutfağının öncülerindendir.Marie-Antoine Carême.jpg

Carême'nin mutfağı, Avrupa'nın eski toplumuna uygun, ihtişamlı dekoratifi ve ayrıntılı teşhiri ile ünlüydü.

Carême, fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Kariyerine 15 yaşında bir Paris restoranında mutfak yardımcısı olarak başlamıştır, ancak kısa süre sonra Charles-Maurice de Talleyrand'ın uğrak yeri olan şık bir pastanede çalışmaya başlamıştır. Carême'nin özenle şekillendirilmiş şekerlemeleri Napolyon'un masasına ulaşmıştır. Carême daha sonra Talleyrand'ın şefi (12 yıl), Büyük Britanya'nın prens naibi (gelecekteki George IV) (2 yıl) ve kısa bir süre sonra Rus Çar 1.Alexander'ın, Viyana sarayının, şefi olmuştur. Sonrasında sırasıyla; Paris Büyükelçiliği, Württemberg Prensi, Londonderry Markisi ve Prenses Bagration ile ve sonrasında Ferrières malikanesinde Baron de Rothschild ile yedi yıl geçirmiştir.