Viktorya dönemi İngiltere'sinin en ünlü aşçısı haline gelen Fransız bir aşçıdır. Büyük İrlanda Kıtlığı'nda (1845-1849) İrlandalı yoksulların çektiği acıları hafifletmeye çalışır ve The Poor Man's Regenerator (1847) adlı broşürünün satılan her kopyası için fakirlerin rahatlaması adına bir kuruş katkıda bulunmuştur. Kırım Savaşı'nda İngiliz askerlerine sağlanan yiyeceklerin iyileştirilmesi için çalışmıştır. O dönemde icat ettiği ve "Soyer ocağı" olarak bilinen tarla ocağının bir çeşidi, 1982 yılına kadar İngiliz ordusunda kullanımda kalmıştır. Gazla pişirme, soğuk suyla soğutulan buzdolapları ve sıcaklıkları ayarlanabilen fırınlar gibi birçok yeniliği hayata geçirmiştir. Mutfakları o kadar ünlüydü ki, turlar düzenleniyordu.
Soyer, yemek pişirme hakkında, bir dizi kitap yazmıştır. 1854 tarihli kitabı A Shilling Cookery for the People, ayrıntılı mutfak gereçleri veya büyük miktarlarda egzotik malzemeye gücü yetmeyen sıradan insanlar için bir tarif kitabıdır.
Soyer, Osmanlı yemeklerinin tariflerini de içeren bir kitap yazmak niyetindeyken 1858'de projesini tamamlayamadan vefat etmiştir ve bir alacaklı tüm notlarını imha etmiştir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ