Şampanya tarihi için muhtemelen en önemli yıl 1668’dir. Çünkü bu yılda 29 yaşındaki Benedictine keşişi Dom Pierre Pérignon Champagne’de bulunan şarap üretimi ile ünlü “Abbaye d’Hautvillers” manastırına gelmiştir. Pérignon baş rahip tarafından manastır mahzen sorumlusu olarak atandı. Bunun yanı sıra manastırın bağlarından, şaraplarının yapımından ve satışından sorumluydu. Şampanya olarak bildiğimiz köpüren şarabı keşfetmedi, fakat şampanyanın mükemmele ulaşmasına neden olan dahiydi. 1715 yılında ölünceye kadar Hautvillers’de kaldı. Pérignon tamamen kördü, ama bu işini yapmasına hiçbir zaman engel olmadı.Pérignon yaşadığı süre boyunca şarapçılıkta aşağıdaki yeniliklere imza attı.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ