Paylaş :

DENİZ ÜRÜNLERİ ALIMINDA VE SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

DENİZ ÜRÜNLERİ ALIMINDA VE SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
  1. Deniz kabuklularının üzerinde doğal yosunlar dışında küf ve kararmalar bulunmamalıdır.
  1. Ahtapot, kalamar, sübye gibi deniz ürünlerinin rengi canlı, yüzeyi nemli ve kaygan olmalıdır. Kolları, vantuzları ve diğer uzuvları tam olmalıdır.
  1. Kabuksuz ürünler aşırı şişkin olmamalıdır.
  1. Kerevit, yengeç ve ıstakoz gibi kabuklularda kıskaç kaybı ve kuyrukta gevşeklik olmamalıdır.
  1. Deniz ürünleri hoşa gitmeyen ağır, keskin ve itici kokular yaymamalıdır.
  1. Canlı midyeye dokunulduğunda hızla kapağını kapatmalıdır.
  1. Istakoz, yengeç, karides ve midye gibi çeşitli canlı satın alınmalıdır.
  1. Canlı temin etme şansı olmadığı durumlarda soğuk zincir kırılmadan nakledildiğinden ve saklandığından emin olunmalıdır. Bunun için güvenilir bir yerden alınması gerekmektedir. Kar, buz arasında 5 °C‘nin altında taşınması ve saklanması tazeliğinin korunması ve sağlık için oldukça önemlidir.

Kaynak: Meyhane İhtisas Kitabı, sayfa: 285

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo