Tortillaya sarılı malzeme ve soslarla hazırlanan taconun adının, 18. yüzyıl Meksika’sının gümüş madenlerine kadar uzandığı söylenir. Barut, bir kağıda sarılarak patlamadan önce kayaların içine yerleştirilirdi ve değerli cevherler çıkarılırdı. Böylece madencilerin günlük yemekleri taco olarak adlandırılmaya başladı.
Meksika’nın her bölgesinin coğrafyasına bağlı olarak hangi ürünler yetişiyorsa, tacolar o malzemelerden o bölgelerde oluşuyor. Deniz kenarında balık ürünleri, karasal iklimlerde kuzu, keçi eti gibi lezzetler tercih edilir.
Kokteyl: Gin & Tonic
Chicken Tinga taconun baharatlı tatlarını içine ekstra lime dilimleri atılmış cin & tonik ile dengeleyebilirsiniz.
Kokteyl: Margarita
Sinaloan valisinin adını taşıyan rendelenmiş peynirli & karidesli taco ile klasik margaritadan gelen citrus aromalar her zaman tazeleyici ve dengeli olacaktır.
Kokteyl: Enlightener
Kızarmış veya ızgara balıkla hazırlanabilen tacos de pescado ile mezcalin isli yapısının hissedildiği bir kokteyl denenebilir.
Kokteyl: Sangria
Carne asada "ızgara et" olarak tercüme edilir. Aslında bizdeki karşılığı dilimlenmiş dana etidir. Sangria da bir başka harika taco eşleştirme içeceğidir. Kırmızı şarap, taco etinin lezzetli tatlarını ortaya çıkarır. Sangrianın tatlı ekşi dengesi ile taconun tuzlu hissiyatı harika bir denge oluşturacaktır.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ