Eski zamanlarda denizcilerin, vücutta C vitamini eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklarını önlemek amacıyla ekşi kokteylleri ürettikleri düşünülüyor! Küçük porsiyon limonları veya portakalları karıştırıp, yanlarında bulunan rom veya brendi ile karıştırdılar. Bu ekşi kokteyllerin doğuşuydu! Unutmayalım, o zamanların miksolojistleri denizcilerdi, günümüzde sours gibi klasik kokteyller yaratıyorlardı. Hikaye bizi gemiden kıyıya, denizcilerin en sevdikleri içecekleri kıyıya getirmesine götürüyor. Ekşi kokteyller o kadar popüler oldu ki, 1862'de Jerry Thomas'ın The Bartender's Guide adlı kitabında Brandy Fix & Sour şeklinde bir sayfa yer aldı. 4 Ocak 1870'de Wisconsin gazetesi Waukesha Plain Dealer, Whiskey Sour ekşi kokteylinden ilk kez bahsetti ve ilginç bir şekilde İngiliz yazımıyla 'Whisky Sour' olarak gazetede yer almıştır.
Whisky Sour kokteyl tarifi için tıklayınız.
Her zaman en popüler Amerikan kokteylleri arasında ilk 10'da yer alır. En bilinen hikayeye göre, kokteylin New York City'deki Manhattan Club'da Winston Churchill'in annesinin o dönemde bir başkan adayını desteklemek amacıyla ev sahipliği yaptığı bir ziyafet için Dr. Iain Marshall tarafından icat edildiğidir. Yarattığı karışım da doğduğu kulüp nedeniyle Manhattan olarak tanındı. Ancak Churchill'in annesinin o sırada Fransa ya da İngiltere'de olduğuna dair göstergeler var. Bir başka hikaye de, kokteylin Black olarak bilinen bir barmen tarafından Broadway'de The Hoffman House adlı bir barda yaratıldığıdır.
Manhattan kokteyl tarifi için tıklayınız.
1800'lerin sonlarında Bourbon şehrinde yaratılan bir başka klasik bir kokteyldir. Efsaneye göre, Louisville, Kentucky'deki Pendennis Club'daki bir barmen, bu meyveli karışımı yerel bir burbon damıtıcısı Albay James E. Pepper için yarattı.
Kokteyl kelimesinin tam olarak karşılığıdır, ‘Old Fashioned’ distile içki, şeker, su ve bitter karışımı.
Old Fashioned kokteyl, özellikle malzemelerin birbirine karışmasını sağlamak için tasarlanmış, aynı adı taşıyan sağlam, ağır tabanlı bir bardağa da ilham kaynağı oldu.
Old Fashioned kokteyl tarifi için tıklayınız.
Rob Roy kokteyli adını, Sir Walter Scott'un 1800'lerin başındaki romanının kahramanı olan 17. yüzyılın efsanevi İskoç eşkıyası Robert MacGregor'dan (İskoç Robin Hood) alır. Manhattan kokteylin scotch viski versiyonu olmakla birlikte kullanılan viskilerin aromalarının farklılığı dolayısıyla farklı aromaları damağınızda hissedersiniz.
Rob Roy kokteyl tarifi için tıklayınız.
1800'lerin sonlarından bu yana ortalıkta dolaşan bir Kentucky geleneği olan canlandırıcı ve Güneyli özü itibariyle buzlu içecek, geleneksel olarak 1 Mayıs'ta baharın gelişini kutlamak için bir kutlama içkisi olarak tüketilir ve daha da önemlisi, Mayıs ayının ilk Cumartesi gerçekleşen Kentucky Derby'nin resmi imza içeceğidir. Geleneksel olarak Mint Juleps, kulptan veya kenardan tutulan gümüş kaplarda servis edilir, böylece fincan optimum soğukluğu korur. Mint Julep'in özel servis kabı, Kentucky Derby'de jokeylerin kazandığı gümüş kupaların minyatür bir taklididir.
Mint Julep kokteyl tarifi için tıklayınız.
1610'larda Hindistan'da (o zamanlar İngilizler tarafından kontrol ediliyordu) fermente palmiye özü ile yapılan bir içeceğe Hintçe "taddy" deniliyordu. 1786 yılında kelime resmiyet kazanıp sıcak su, baharat ve şekerle yapılan alkollü içecek olarak tanımlanmıştır.
Kışlar nemli ve soğuk olduğundan, İngiltere’de viski bardağına sıcak su dökmek yaygın bir uygulamadır. Birleşik Krallık'ın Hindistan ile olan ticaret yolları sayesinde egzotik baharat barlarda karışımlarında yer aldı.
Hot Toddy'nin tarihinin başka bir versiyonunda da; İrlandalı bir doktorun (Robert Bentley Todd) hastalarına sıcak brendi, su, tarçın ve şeker karışımını reçete ettiği söylenir.
Hot Toddy kokteyl tarifi için tıklayınız.
Kokteyl efsanesine göre, hazırlanan ve özellikle kokteyl olarak adlandırılan ilk içecekti. 1830'lu yıllarda Peychaud adında bir Fransız, New Orleans'taki eczanesinin tezgahının arkasında bu karışımı bir coquetier (yumurtalık) içinde servis ediyordu. Hikayeye göre cocquetier, yanlış telaffuz edildiğinde "kokteyl" terimiyle sonuçlanıyor. Peychaud, başlangıçta konyak ve bitterden yapılan bu içeceği, rahatlatıcı sindirim için bir araç olarak buldu. 1850'li yıllara gelindiğinde kokteyl son derece popüler hale geldi ve bunu yapmak için kullanılan ithal Fransız konyağından sonra ona "Sazerac" adı verildi. 1870'e gelindiğinde, içki işletmeleri konyak yerine daha ucuz olan Amerikan çavdar viskisini tercih ettiğinden ve denkleme absent eklendiğinden, içerik maddeleri değişti. Absent yasaklanınca farklı anason aromalı içkiler reçeteye girdi.
Sazerac kokteyl tarifi için tıklayınız.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ