Paylaş :

5 FARKLI UZAK DOĞU YEMEĞİ VE ÜZÜMLERİ

5 FARKLI UZAK DOĞU YEMEĞİ VE ÜZÜMLERİ

1 – Tom Yum Çorbası

Genellikle karidesle pişirilen bir tür acılı ekşili Thai çorbasıdır. Acı zor bir eşleşmedir ancak düşük alkollü şaraplarla öncelikle eşleştirilebilir. Hindistan cevizi sütünü dengelemek için asidite ve narenciye notlarına sahip üzümler düşünülebilir.

Üzümler; Chardonnay (meşesiz), Reisling, Emir, Narince, Roze Şaraplar

5 FARKLI UZAK DOĞU YEMEĞİ VE ÜZÜMLERİ

2 – Dim Sum

Çin mutfağında Kanton halkın geleneksel olarak restoranlarda kahvaltı ve öğle yemeği için yediği çok çeşitli tatlar, malzemeler ve pişirme teknikleri ile yapılan küçük yemeklerdir. Bu yemeği tüketirken kullanılan soya sosu ve sirke sebebiyle hafif gövdeli, yüksek asitli üzümlerle eşleştirilebilir.

Üzümler; Köpüren Şarap, Riesling (Alman), Sauvignon Blanc (Yeni Zelanda), Sultaniye, Emir, Vasilaki

5 FARKLI UZAK DOĞU YEMEĞİ VE ÜZÜMLERİ

3 – Chow Mein

Erişte ile birlikte tavada kızartılmış sebzelerden oluşan bir Çin yemeğidir. Yağı dengelemek üzere yüksek asiditeli üzümlerle eşleştirilebilir.

Üzümler; Riesling(sek), Köpüren Şarap, Emir, Sidalan, Roze Şaraplar

5 FARKLI UZAK DOĞU YEMEĞİ VE ÜZÜMLERİ

4 – Thai Kırmızı Köri / Yeşil Köri

Bu iki farklı köri türü, geleneksel olarak aynı şekilde Hindistan cevizi sütü ile yapılır. Baharat açısından farklılık gösterse de koku bakımından farklılık göstermezler. Bu aromatik yapılı yemek ile baharat aromalarına sahip düşük alkollü aromatik üzümler eşleşebilir.

Üzümler; Gewürtztraminer, Shiraz, Riesling, Kalecik Karası (roze)

5 FARKLI UZAK DOĞU YEMEĞİ VE ÜZÜMLERİ

5 – Mangolu Pirinç Tatlısı

Hindistan cevizi sütü ile son dokunuşu yapılan popüler Tayland tatlısıdır. Mango ve kremalı pirincin tatlılığını dengelemek üzere yarı tatlı şaraplarla eşleştirilebilir. Üzümler; Riesling (geç hasat), Misket

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo