Genellikle karidesle pişirilen bir tür acılı ekşili Thai çorbasıdır. Acı zor bir eşleşmedir ancak düşük alkollü şaraplarla öncelikle eşleştirilebilir. Hindistan cevizi sütünü dengelemek için asidite ve narenciye notlarına sahip üzümler düşünülebilir.
Üzümler; Chardonnay (meşesiz), Reisling, Emir, Narince, Roze Şaraplar
Çin mutfağında Kanton halkın geleneksel olarak restoranlarda kahvaltı ve öğle yemeği için yediği çok çeşitli tatlar, malzemeler ve pişirme teknikleri ile yapılan küçük yemeklerdir. Bu yemeği tüketirken kullanılan soya sosu ve sirke sebebiyle hafif gövdeli, yüksek asitli üzümlerle eşleştirilebilir.
Üzümler; Köpüren Şarap, Riesling (Alman), Sauvignon Blanc (Yeni Zelanda), Sultaniye, Emir, Vasilaki
Erişte ile birlikte tavada kızartılmış sebzelerden oluşan bir Çin yemeğidir. Yağı dengelemek üzere yüksek asiditeli üzümlerle eşleştirilebilir.
Üzümler; Riesling(sek), Köpüren Şarap, Emir, Sidalan, Roze Şaraplar
Bu iki farklı köri türü, geleneksel olarak aynı şekilde Hindistan cevizi sütü ile yapılır. Baharat açısından farklılık gösterse de koku bakımından farklılık göstermezler. Bu aromatik yapılı yemek ile baharat aromalarına sahip düşük alkollü aromatik üzümler eşleşebilir.
Üzümler; Gewürtztraminer, Shiraz, Riesling, Kalecik Karası (roze)
Hindistan cevizi sütü ile son dokunuşu yapılan popüler Tayland tatlısıdır. Mango ve kremalı pirincin tatlılığını dengelemek üzere yarı tatlı şaraplarla eşleştirilebilir. Üzümler; Riesling (geç hasat), Misket
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ