“Meze evrenseldir, bir yemeği içki ile uyumlu kılan o bölgenin menşei değil içeriğidir” düşüncesiyle yola çıktık ve dünyanın farklı kültürlerinden seçtiğimiz meze örneklerinin anason ile uyumunu değerlendirdik.
Polpette, küçük köftelerdir. Tuzlu ve proteinli profili sayesinde anasonun tatlığıyla dengelenebilir.
Baharatlı bir İspanyol sucuğu olan chorizo, anasonun aromatik yapısı ile uyum sağlayabilir.
Genelde mayonez, hardal ve sirke ile hazırlanan Oeufs Fracis, hem umami hem de asidik öğeler barındırır ve anasonun tatlılığı ile dengelenebilir.
Geleneksel Rus patates salatasının umami hissiyatı ile anasonun aromatik yapısı ve tatlılığı uyum gösterebilir.
Kömürde pişen minyatür tavuk kebapları olan yakitoriler, tuzlu veya tatlı sos ile servis edilebilir. Mangaldan gelen füme lezzeti islenmiş anasonla uyum sağlayabileceği gibi serviste kullanılan tatlı/tuzlu soslarla da anasonun tatlılığı ve aromatik yapısı eşleştirilebilir.
Ekmek üstü anlamına gelen smörgåsbordlarından palegg peynir, şarküteri ürünleri veya deniz mahsulleriyle hazırlanır. Deniz mahsulleriyle hazırlanmış ekmek üstü lezzetler, anasonla uyum sağlayabilir.
Yoğurt ve nane ile hazırlanan raita, bizim vazgeçilmezlerimizden olan cacık ile benzerlik gösterir. Yoğurttan gelen ekşilik ve nane, anasonun tatlımsı ve aromatik yapısı ile dengelenebilir.
Kurutulmuş morina balığı, yer fıstığı ile birlikte Kore’de popüler bir mezedir. Umami bir lezzet olan nogari anasonun aromatik profili ile dengelenebilir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ