Paylaş :

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

“Meze evrenseldir, bir yemeği içki ile uyumlu kılan o bölgenin menşei değil içeriğidir” düşüncesiyle yola çıktık ve dünyanın farklı kültürlerinden seçtiğimiz meze örneklerinin anason ile uyumunu değerlendirdik.

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

Cicchetti: Polpette

Polpette, küçük köftelerdir. Tuzlu ve proteinli profili sayesinde anasonun tatlığıyla dengelenebilir.

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

Tapas: Chorizo a la sidra

Baharatlı bir İspanyol sucuğu olan chorizo, anasonun aromatik yapısı ile uyum sağlayabilir.

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

Hors D'oeuvre: Oeufs Farcis

Genelde mayonez, hardal ve sirke ile hazırlanan Oeufs Fracis, hem umami hem de asidik öğeler barındırır ve anasonun tatlılığı ile dengelenebilir.

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

Zakuski: Olivier Salatası

Geleneksel Rus patates salatasının umami hissiyatı ile anasonun aromatik yapısı ve tatlılığı uyum gösterebilir.

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

Sakana: Yakitori

Kömürde pişen minyatür tavuk kebapları olan yakitoriler, tuzlu veya tatlı sos ile servis edilebilir. Mangaldan gelen füme lezzeti islenmiş anasonla uyum sağlayabileceği gibi serviste kullanılan tatlı/tuzlu soslarla da anasonun tatlılığı ve aromatik yapısı eşleştirilebilir.

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

Smörgåsbord: Palegg

Ekmek üstü anlamına gelen smörgåsbordlarından palegg peynir, şarküteri ürünleri veya deniz mahsulleriyle hazırlanır. Deniz mahsulleriyle hazırlanmış ekmek üstü lezzetler, anasonla uyum sağlayabilir.

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

Thali: Raita

Yoğurt ve nane ile hazırlanan raita, bizim vazgeçilmezlerimizden olan cacık ile benzerlik gösterir. Yoğurttan gelen ekşilik ve nane, anasonun tatlımsı ve aromatik yapısı ile dengelenebilir.

DÜNYA MEZELERİ VE ANASON

Anju: Nogari

Kurutulmuş morina balığı, yer fıstığı ile birlikte Kore’de popüler bir mezedir. Umami bir lezzet olan nogari anasonun aromatik profili ile dengelenebilir.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo