Alkol ilave edilerek güçlendirilmiş şaraplardır.
Örneğin; Madeira, Marsala, Port, Sherry (bazıları)
Zamanından daha geç hasat edilerek asmadan toplanan üzümlerden yapılan şaraplardır. Üzümlerin daha olgun tatları ve daha yüksek şeker seviyeleri olur. Sek, dömi sek veya tatlı stillerde olabilirler.
Örneğin; Riesling, Gewürztraminer, Muscat üzümlerinden geç hasat yapılan şaraplar
Kısmen kurutulmuş üzümlerden üretilen şaraplardır. Üzümlerin asma üzerinde kurutulmaya bırakılması veya toplanıp çeşitli yöntemlerle kurutulmasını içeren üretim tekniği, antik dönemin ünlü şaraplarının çoğuyla ilişkilendirilir.
Örneğin; Passito, Pantellerio, Vin Santo, Amarone
Hasat kış mevsiminde (Aralık sonu veya Ocak başında) üzümler donduğunda yapılır. Donan üzümlerin şeker ve asidite oranları çok yüksek konsantre seviyelerdedir. Üretim sürecinde donmus üzümler preslenir.
Örneğin; Kanada, Almanya ve Avusturya'da üretilen Ice wine
Asil küften (botrytis/noble rot) etkilenmiş üzümlerden üretilen şaraplardır. Asil küften etkilenen üzümlerin şeker ve asidite oranları çok yüksek konsantre seviyelerdedir.
Örneğin; Sauternes, Tokaji Aszú
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ