Paylaş :

5 FARKLI TATLI ŞARAP

5 FARKLI TATLI ŞARAP

Fortifiye Şaraplar

Alkol ilave edilerek güçlendirilmiş şaraplardır.

Örneğin; Madeira, Marsala, Port, Sherry (bazıları)

Geç Hasat Şaraplar

Zamanından daha geç hasat edilerek asmadan toplanan üzümlerden yapılan şaraplardır. Üzümlerin daha olgun tatları ve daha yüksek şeker seviyeleri olur. Sek, dömi sek veya tatlı stillerde olabilirler.

Örneğin; Riesling, Gewürztraminer, Muscat üzümlerinden geç hasat yapılan şaraplar

Kurutulmuş Üzümler

Kısmen kurutulmuş üzümlerden üretilen şaraplardır. Üzümlerin asma üzerinde kurutulmaya bırakılması veya toplanıp çeşitli yöntemlerle kurutulmasını içeren üretim tekniği, antik dönemin ünlü şaraplarının çoğuyla ilişkilendirilir.

Örneğin; Passito, Pantellerio, Vin Santo, Amarone

5 FARKLI TATLI ŞARAP

Ice Wine/Eiswein

Hasat kış mevsiminde (Aralık sonu veya Ocak başında) üzümler donduğunda yapılır. Donan üzümlerin şeker ve asidite oranları çok yüksek konsantre seviyelerdedir. Üretim sürecinde donmus üzümler preslenir.

Örneğin; Kanada, Almanya ve Avusturya'da üretilen Ice wine

Botrytis/Noble Rot

Asil küften (botrytis/noble rot) etkilenmiş üzümlerden üretilen şaraplardır. Asil küften etkilenen üzümlerin şeker ve asidite oranları çok yüksek konsantre seviyelerdedir.

Örneğin; Sauternes, Tokaji Aszú

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo