Paylaş :

5 FARKLI SOKAK LEZZETİ VE ÜZÜMLER

5 FARKLI SOKAK LEZZETİ VE ÜZÜMLER

1.Midye Dolma

Gerek tatlı baharatları, gerekse pirincinden dolayı midye dolma, üzerine sıkılan limonla da eşleşebilecek şekilde yüksek asitli ve tatlı aromatik yapıdaki beyaz ve rozelerle eşleştirilebilir.

Üzümler; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Emir, Sidalan

5 FARKLI SOKAK LEZZETİ VE ÜZÜMLER

2.Söğüş

Kelle söğüş kuzu kellesinin etlerinden yapılan bir sakatat karışımıdır. Sakatatlardaki yağı dengelemek için asiditesi yüksek ama hafif gövdeli kırmızı şaraplar eşleştirilebilir. Roze şaraplar baharatları dengelemek üzere düşünülebilir.

Üzümler; Kalecik Karası, Pinot Noir, roze şaraplar

5 FARKLI SOKAK LEZZETİ VE ÜZÜMLER

3.İçli Köfte

Kızartılmış içli köftenin etini ve yağını dengelemek üzere orta-yüksek asiditeli kırmızı şaraplar veya roze şaraplar ile eşleştirilebilir.

Üzümler; Oküzgözü, Kösetevek, Boğazkere, Papaskarası, roze şaraplar

5 FARKLI SOKAK LEZZETİ VE ÜZÜMLER

4.Balık Ekmek

Balık etinin yanında gelen çiğ soğanın tatlılığı ile tatlımsı notları olan aromatik beyazlara eşleştirilebilir.

Üzümler; Sauvignon Blanc, Emir, Sidalan

5 FARKLI SOKAK LEZZETİ VE ÜZÜMLER

5. Halka Tatlısı

Yağda kızartılan şerbetli halka tatlısı, tatlılığını dengelemek üzere tatlı şaraplar ile eşleştirilebilir.

Üzümler; Misket, Riesling (Kabinett, Auslese), Sauternes

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo