Margarita gibi hafif pizza ile hafif gövdeli kırmızı şaraplar eşleştirilebilir. Aromatik taze fesleğen ve diğer taze malzemeler (domates ve manda mozarella) ile roze şaraplar da uyum sağlayabilir.
Üzümler; Garnacha, Kalecik Karası, Sangiovese, Çalkarası, Papaskarası
Kullanılan peynir çeşidine göre üzüm çeşitleri değişebilir. Mozarella, parmesan, emmental ve gorgonzola peynirlerinden yapılmış dört peynirli bir pizzada gorgonzola peynirinin baskın aroması ile aromatik beyaz şaraplar, hafif gövdeli meyvemsi kırmızı şaraplar, ve dömi sek şaraplar uyum sağlayabilir.
Üzümler; Misket, Valpolicella, Riesling, Gewürztraminer, Kolorko, Keten Gömlek, Kalecik Karası
Deniz mahsullerinin tuzlu yapısı ile asitli, hafif-orta gövdeli beyaz şaraplar ve orta gövdeli, düşük-orta tanenli, orta yüksek asitli siyah üzümler eşleştirilebilir.
Üzümler; Emir, Sidalan, Sauvignon Blanc, Vasilaki, Merlot, Kalecik Karası, Narince, köpüren şaraplar
Pepperoni güçlü bir şarküteri ettir. Çeşitli baharatlarla zenginleşen bu şarküteri et ile aromaları dengelemek için yoğun tatlara sahip güçlü bir şarap eşleştirilebilir.
Üzümler; Cabernet Franc, Barbera, Acıkara, Merzifon Karası, Shiraz, Öküzgözü, Merlot
Mantardan gelen umami tadı dengelemek için meşe fıçıya girmemiş, düşük tanenli siyah üzümlerle eşleştirilebilir.
Üzümler; Pinot Noir, Kalecik Karası, Merlot, Öküzgözü, Papaskarası
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ