Kırmızı şaraplar gibi, roze şaraplarda siyah üzümlerden üretilir. Üretim yöntemi kırmızı şaraplara benzese dahi, fermantasyon işleminin beyaz şaraplar gibi daha düşük bir sıcaklıkta (15-20 C°) olması gerekir. Ayrıca kabuklarla temas etme süresi kırmızı şaraplara göre daha kısadır. “Blush" olarak etiketlenen şarapların yapımı da bu şekildedir.
Ayrıca 6 adımda roze şarap nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz. lROZE ŞARAP NASIL YAPILIR | 6 ADIMDA ROZE ŞARAP YAPIMI (iwsa.com.tr)
Blush şaraplar, siyah üzümden ve üzümün kabuklarıyla birlikte daha az bekletilmesi sonucu üretilir ve bu nedenle kırmızıdan çok pembeye yakın bir renk alır. Genellikle kırmızı şaraplar kadar yoğun olmazlar, ancak beyaz şaraplara oranla daha gövdelidirler. Çoğunlukla beyaz olarak bilinen ancak çok açık pembe rengine sahip olan Pinot Grigio üzümünden, blush şaraplar yapılması da mümkündür.
Şarapları rengine göre 3'e ayırırız. Kırmızı, beyaz ve roze. Blush şaraplar da roze şaraptır.
Yanakların kızardığında ortaya çıkan o renk gibi Amerikalılar roze şarabın ismine daha tatlı olması açısından blush demişler.
Tipik olarak beyaz, roze ve köpüklü soğuk servis edilir.
Rozeleri soğutulmuş diye tabir ettiğimiz 7-10 derecede servis etmenizi öneririz.
Roze şarap soğuk servis edilir ve daha hızlı ısınmasının önüne geçmek için daha küçük kadeh tercih edilir.
Birçok baharatlı, hafif acı (çok acı olmamalı) ve aromatik yiyecekler, beyaz ve hafif pişmiş kırmızı etlerle, şarküteriler ve çok geniş bir peynir yelpazesiyle uyum sağlarlar.
Roze şaraplarla ilgili daha fazla bilgi için 'rozeler hakkında bilinmesi gereken 10 şey' yazısını Ayça Budak'ın kaleminden okuyabilirsiniz. (Rozeler Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Şey (iwsa.com.tr) )
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ