Paylaş :

Anadolu'nun Yerel Siyah Üzümleri

ACIKARA

Anadolu'nun Yerel Siyah Üzümleri

*Akdeniz Bölgesi, Antalya

Hitit döneminden beri bağcılık yapılan Toros dağlarında yapılan keşif ile tek bir asmadan alınan örneğin çoğaltılması sonucu ortaya çıkmış bölgenin özel üzümlerinden biridir.

İri taneli, geç olgunlaşan, kalın kabuklu bir üzümdür. Orta-tam gövdeli, canlı asitli, dengeli şaraplar yapar.

Aroma Profili

Olgun kiraz, vişne ve karabiber aromaları baskın olarak hissedilir.

Yemek Uyumu

Izgara etler, baharatlı şarküteriler, sert peynirler ile güzel eşleşir.

Levon Bağış
Levon Bağış

Yazar, Yeme & İçme Uzmanı

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo