Levon Bağış

Yazar, Yeme & İçme Uzmanı

Yazar, Yeme & İçme Uzmanı

Levon Bağış, 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Kamu Yönetimi eğitimi alırken şaraba merak duymaya başladı. Bu merak, zamanla profesyonel hayatı haline geldi.

Levon Bağış Londra merkezli Wine and Spirit Education Trust (WSET), London Wine Academy, Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarında sertifika programlarına katıldı ve aldığı sertifikalar ile bilgilerini pekiştirdi. Kavaklıdere Şarapları bünyesinde hayata geçen Türkiye'nin ilk zincir şarap butikleri Kav Butikler’in kuruluşunu gerçekleştirdi. 4 yıl boyunca Kavaklıdere Şarapları Pazarlama Koordinatörlüğünü yürüttü. Yine Türkiye'nin en geniş kapsamlı şarap profesyoneli eğitim programlarından olan ve 2006 yılından beri Kavaklıdere Şarapları bünyesinde verilen Kavekol’u hazırlayan Levon Bağış’ın “Şarabın ABC’si” isimli bir şarap eğitim kitabı bulunuyor.

2003-2009 yılları arasında bağ bozumu döneminde bağda ve kavda çalışma şansına sahip olan Levon Bağış, sonrasında Türk mutfağının kimliklendirilmesi için önemli çalışmalardan “Yeni Yerel Sohbetlerin” kurucu ekibinde yer aldı. Salt bünyesinde yer alan “Gastronomika” projesinin danışmanlığını üstlendi. 2009-2010 ders yılında Okan Üniversitesi Gastronomi bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak “İçki ve İçki Kültürü” dersini verdi.

Karaf Dergisi ve FEED dergisinde yazıları yer alan Levon Bağış, Kuruyemiş Ansiklopedisi’nin de madde yazarıdır. 2015 yılından beri Mutfak Sanatları Akademisi’nin şarap eğitimlerini vermeye, OBUR markası ile danışmanlık vermeye ve haftalık AGOS Gazetesi'nde köşe yazarlığına devam etmektedir. NEO SKOLA, online eğitim platformunda da şarap meraklılarının erişebileceği eğitimleri mevcuttur.

Türkiye’de sadece yerel üzümlerin servis edildiği tek şarap barı ve bistrosu olan FOXY Local&Real’in kurucu ortağıdır.

Yazılar

Yazarın Diğer İçerikleri

Programlar

Anadolu Üzümleri

Anadolu Üzümleri

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo