18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 VIN BRULÉ- İTALYAN STİLİ SICAK ŞARAP

​Fransa'da sıcak şarabın vin chaud ("sıcak şarap") olarak bilinmesinden bu yana İtalya'da bir Fransız isminin (kelimenin tam anlamıyla"yanmış şarap"anlamına gelen) neden kullanıldığı bir gizemdir. Ama bu ismin arkasındaki hikaye ne olursa olsun, soğuk kış günlerinde yudumlamak için harika bir aromatik içecek.

vin brule italyan stili.jpg

Malzemeler

  • 1.5 lt kırmızı şarap
  • 3 çubuk tarçın
  • 250 gr toz şeker
  • 10 adet karanfil
  • 2 adet yıldız anason
  • 1 tutam hindistan cevizi
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • İsteğe bağlı: 1 adet ince dilimlenmiş elma (kabuğuyla birlikte)

 

 

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri yeterince büyük bir tencereye koyulur ve 5 dakika ısıtılır. Kaynatmamaya dikkat edin. Süzülür ve sıcak servis yapılır.