18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 VINO CALİENTE-İSPANYOL STİLİ SICAK ŞARAP

vino caliente ispanyol stili.jpg

  • 1 şişe kırmızı şarap
  • 4 dilim limon kabuğu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı küçük taze hindistan cevizi
  • 1 adet vanilya çubuğu (boyuna kesilmiş)
  • 80 ml Brendi
  • 1 adet mandalina

 





Hazırlanışı :

Şarap ocakta bir tencereye dökülür ve ısı yüksek seviyeye getirilir. Tencereye limon kabuğu, şeker, tarçın, hindistan cevizi ve vanilya çubuğu eklenip karıştırılır. Kaynayınca ısı kısılır. Brendi ve soyulmuş mandalina tencereye eklenir. 25 dakika hafifçe ısıtılır.  Süzülerek sürahiye alınır ve sıcak servis edilir.