18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

 GLÜHWEİN-ALMAN STİLİ SICAK ŞARAP

​Almanca 'Glühwein' "parlayan şarap" anlamına gelir. Tarif daha basittir, ancak kakule, vanilya, zencefil ve hatta karabiber eklenerek de denenebilir.

 gluhwein alman stili.jpg


Malzemeler;

  • 1/2 orta boy portakal
  • 3/4 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 20 adet karanfil
  • 2 tarçın çubuğu
  • 2 yıldız anason
  • 1 şişe sek kırmızı şarap
  • Servis için: Rom veya Amaretto (isteğe bağlı)



Hazırlanışı:

Bir sebze soyucu kullanarak portakalın kabuğu beyaz dokuya kesmemeye dikkat edilerek geniş şeritler halinde kesilir. Portakalın suyu sıkılır ve bir yerde bekletilir. Büyük bir tencerede su ve şeker şeker tamamen eriyene kadar kaynatılır. Isı azaltır ve karanfil, tarçın, yıldız anason, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenir. Kokulu bir şurup oluşana kadar yaklaşık bir dakika ısıtılır. Isı daha da azaltılır ve şarap eklenir. En az 20 dakika, en fazla bir saat ısıtılır. Tam kaynamaya ulaşmamasına dikkat edilmelidir. Sonrasında karışım süzülür, rom veya amaretto eklenir ve portakal kabuğu ve yıldız anasonla süslenir.