Tuba Şatana

Yemek yazarı

Yemek yazarı

1972 Ankara doğumlu olan Tuba Şatana, Ted Ankara Koleji, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik mezunudur. Bi̇r tarafı Selanik bir tarafı Mardin köklerine uzandığı için değişik yemek kültürlerinin içinde büyümüş, kendi lezzetlerini yaratmaya başlamıştır.Şatana, Yiyecek ve İçecek sektöründe 1993 yılında çalışmaya başlamış, Ceylan Inter-Continental Hotel, Hard Rock Cafe Ankara, Sabancı Üniversitesi açılışlarında ve yönetim pozisyonlarında bizzat rol aldıktan sonra, Grand Hyatt Istanbul Hotel'de Yiyecek ve İçecek Departmanı’nda yöneticilik yapmıştır. İTÜ Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda misafir öğretim üyeliği yapmıştır, şu an USLA’da eğitmen ve danışman olarak görevini sürdürmektedir.

Tutkulu bir gezgin olan Şatana, yemek kültürlerini ve insanı kendi ortamında öğrenmek için yurtdışı ve en çok Türkiye’de gezmekte ve yemek araştırmalarını sürdürmektedir. Profesyonel yemek fotoğrafçılığı ve yemek yazarlığı da yapan Şatana, Boyut Yayınların’ndan basılan Meyhane Erbabının Elkitabı’nın yazarlarından olup, YKY’den basılan Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep Mutfağı kitabının da fotoğraflarını çekmiştir.

Aynı zamanda www.istanbulfood.com ve www.yiyecekveicecek.com sayfalarının kurucusu, Chaine des Rotisseurs, L'Ordre Mondial des Gourmets Degustateurs ve Slow Food üyesidir.

Yazılar

Yazarın Diğer İçerikleri

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo