Viski; İskoçya, Kanada ve Japonya gibi ülkelerde bizim daha
aşina olduğumuz şekli ile yani “Whisky” olarak geçer.
İskoçya’da, fermantasyon, damıtma, olgunlaştırma ve şişeleme yapılır.
%100 maltlanmış arpadan üretilir.
Klasik imbikte damıtılır.
Meşe fıçılarda en az 3 yıl olgunlaştırılır.
BOURBON
İrlanda ve Amerika'da ise ekstra bir -e alır ve “Whiskey”
olur. (Genelde böyle ama Amerikan viski olup e olmayan var. )
Amerika’da üretilir.
Kullanılan tahılın en az %51’i mısır olmalıdır. (%80’den de
fazla olamaz mısır oranı, fazla olursa Corn Whiskey olur) Kullanılan diğer
tahıllar arasında arpa ve çavdar bulunur.
Kontinü sistemde damıtılır. Beer still adında bir kolon
imbikle birlikte doubler adında klasik imbiğe benzeyen bir sistem birlikte
kullanılır.
İçi yakılmış sıfır fıçılarda en az 2 yıl olgunlaştırılır.