Paylaş :

SCOCTH SINGLE MALT vs BOURBON

SCOCTH SINGLE MALT vs BOURBON

SCOTCH SINGLE MALT

  1. Viski; İskoçya, Kanada ve Japonya gibi ülkelerde bizim daha aşina olduğumuz şekli ile yani “Whisky” olarak geçer.
  1. İskoçya’da, fermantasyon, damıtma, olgunlaştırma ve şişeleme yapılır.
  1. %100 maltlanmış arpadan üretilir.
  1. Klasik imbikte damıtılır.
  1. Meşe fıçılarda en az 3 yıl olgunlaştırılır.

BOURBON

  1. İrlanda ve Amerika'da ise ekstra bir -e alır ve “Whiskey” olur. (Genelde böyle ama Amerikan viski olup e olmayan var. )
  1. Amerika’da üretilir.
  1. Kullanılan tahılın en az %51’i mısır olmalıdır. (%80’den de fazla olamaz mısır oranı, fazla olursa Corn Whiskey olur) Kullanılan diğer tahıllar arasında arpa ve çavdar bulunur.
  1. Kontinü sistemde damıtılır. Beer still adında bir kolon imbikle birlikte doubler adında klasik imbiğe benzeyen bir sistem birlikte kullanılır.
  1. İçi yakılmış sıfır fıçılarda en az 2 yıl olgunlaştırılır.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo