Salamurada beklemiş beyaz peynir damakta tuzludur. Anasondan gelen tatlılık beyaz peynirdeki tuzu dengeler. En klasik eşlikçi olmasının sebebi işte bu dengedir. Yüksek anasonlu rakılarla tuzlu beyaz peynirler eşleştirilebilir.
İsli füme tatlar (çok baskın olmamak kaydıyla) yüksek anasonlu rakılarla eşleştirilebilir.
Rakıda asidite yoktur. Ama taze keçi peyniri gibi asiditeye sahip peynirlerle yüksek anasonlu brakılar eşleştirilebilir. Anasondan gelen tatlılık yiyeceklerdeki asiditenin dengelenmesini sağlar.
Çilingir sofrasındaki umami lezzetlerden bergama tulumu düşük alkollü (1'e 2 sulandırılmış) rakılarla eşleştirilebilir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ