Asidik yapıya sahip domates sosu; orta gövdeli, asiditesi yüksek üzümlerle eşleştirilebilir.
Yemekteki asidite, şarabın daha az asitli hissedilmesini sağlayacağı için asiditesi yüksek yemekler, asiditesi yüksek şaraplarla eşleştirilebilir.
Üzümler: Öküzgözü, Primitivo, Sangiovese, Zinfandel , Kalecik Karası, Kösetevek
Deniz mahsullerinin tuzlu yapısı asitli, hafif gövdeli beyaz şaraplarla denge sağlayacaktır.
Yemekteki tuzluluk şarabın daha az asitli hissedilmesini sağlayacağı için asiditesi yüksek şaraplarla eşleştirilebilir.
Üzümler: Pinot Grigio (Pinot Gris), Sultaniye, Chardonnay (meşe fıçısız), Emir, Sidalan, Vasilaki
Kremalı soslu makarnaların dokusu ile tam gövdeli beyaz şarapları eşleştirebilirsiniz.
Üzümler: Chardonnay, Viognier, Hasandede, Narince
Peynirin dokusuna uyumlu olarak peynirli makarnayı tam gövdeli beyaz şaraplarla ve hafif gövdeli kırmızı şaraplarla eşleştirebilirsiniz. örneğin; Malatya peyniri, mozarella, ricotta gibi taze peynirler; sek, yüksek asitli, meyvemsi aromalara sahip şaraplar ile uyum sağlar.
Üzümler: Narince, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Kalecik Karası, Sangiovese
Pesto sosu şarapla eşleştirmenin asıl püf noktası, fesleğenin sosun en önemli parçası olduğunu kabul etmektir. Otsu şarapların en uygun olduğunu göreceksiniz.
Üzümler: Sauvignon Blanc, sek Misket
Tüm sebzelerin tazeliğini vurgulayan bir sebze sosu, limonlu ve çiçek notalı hafif gövdeli beyaz bir şarap ile uyum sağlayabilir.
Üzüm: Emir, Sauvignon Blanc
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ