Yemekçinin başucu kitapları böyle oluyor sanırım; bilgi
tazelemek için, gülmek için, kendimi içinde hayal etmek için, tekrar tekrar
döndüğüm kitaplar genelde bunlar...
Bu gerçek bi başucu kitabı, elimin altında hiç ayırmam..
1. On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen, Harold McGee
2. Türkiye’de Balık ve Balıkçılık, Karekin Deveciyan
3. İstanbul Balık Kültürü, Asaf Muammer
4. Yılanbalığının Yolu, Patrik Svensson
5. Memleket Yazıları -4: Mutfak Zevkinin Son Günleri, Refik Halid Karay
6. Yemek ve Hasret Anıları: Sovyet Mutfak Sanatı, Anya von Bremzen
7. Üzümler ve İnsanlar – Toprak Ana, Bağban Baba, Elvan Uysal Bottoni
8. Kazı Başkanının Karavanası, A. Muhibbe Darga
9. Sofranız Şen Olsun, Takuhi Tovmasyan
10. İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni, Marianna Yerasimos
11. Yemekli Diyarbakır Tarihi Amida’nın Sofrası, Silva Özyerli
12. İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü, Sula Bozis
13. Avcılıktan Gurmeliğe Yemeğin Kültürel Tarihi, Priscilla Mary Işın
14. Ev Kadını, Ayşe Fahriye
15. Bizans'ın Damak Tadı, Andrew Dalby
16. Eski İstanbul'da Meyhaneler ve Meyhane Köçekleri, Reşad Ekrem Koçu