Salata ve üzüm eşleştirilmesinde tariflerdeki malzemeler kadar kullanılan sos da eşleştirme için önemli bir unsurdur.
Bol yeşillikli, limonlu basit bir salata ile asiditesi yüksek üzümleri eşleştirebilirsiniz. Limonlu salata sosu içindeki asit seviyesi o kadar yüksektir ki, şarabın tadı ekşi hissedilebilir. Çok yüksek asit seviyesine sahip üzüme ihtiyacınız vardır.
Üzümler; Sauvignon Blanc, köpüren şarap, Chablis, Emir
Hotel Caser's Palace'ın sahibi ve şefi Caeser Cardini (1896-1956) tarafından yaratılan bu salatanın ilk tarifinde marul, sarımsak, kruton, parmesan peyniri, yumurta, zeytinyağı ve Worchester sosu yer alırken, Caeser'ın kardeşi Alex de mayonez ve ançüez ile sosu zenginleştirmiş. Ançüezden gelen tuzluluk, parmesan peyniri, sirke bazlı sos ile yüksek asitliğe sahip beyaz üzümler eşleştirilebilir.
Üzümler; Arneis, Sauvignon Blanc, Riesling, Emir, Vasilaki, Sıdalan
Ton balığı gibi pembe etli balıklarla aromatik rozeler, hafif gövdeli kırmızılar ve yüksek asiditeye sahip beyaz üzümler eşleştirilebilir.
Üzümler; Pinot Noir, Gamay, Sauvignon Blanc, Emir, Chardonnay, Kalecik Karası, Merlot
Tavuklu salatayı hafif gövdeli beyaz veya kırmızı şarap ile eşleştirebilirken salatanın içine ballı hardal sosu girince tatlılığı dengeleyebilecek üzümlerle eşleştirilebilir.
Üzümler; Gamay, Pinot Noir, Kalecik Karası, Gewürztraminer, Riesling ( Alman Auslese)
Yunanca'da bu salatanın tam adı 'horiatiki salatası' olup, 'köy salatası' anlamına geliyor. Çoban salatasına benzemekle beraber üzerine zeytin ve peynir eklenerek yapılmaktadır.
Malzemelerinden özellikle zeytinyağının ve beyaz peynirin yapısı ile bölgesel üzümler öncelikle düşünülebilir ve yüksek asitli, meyvemsi beyaz üzümlerle eşleştirilebilir.
Üzümler; Assyrtiko, Verdejo, Sıdalan, Vasilaki, Emir
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ