Sambuca da gene rakı gibi anason bazlı bir içkidir. Ancak kullanılan alkol tamamen tarımsal kökenli etil alkoldür. Yani tahıl alkolüdür. Bu tahıl alkolü, yıldız anason ile birlikte ve gerekirse diğer farklı botanik ve bitkiler ile birlikte damıtılır. Genelde %40 alkol oranına sahiptir. Bu alkol oranı daha da yüksek olabilir. Ancak sambuca’daki şeker miktarı diğer anasonlu içkilere göre yüksek sayılır. İtalyanlar'ın geleneksel içkilerinden bir tanesi olarak adlandırılır ve likör olarak tanımlanır. İçim şeklinde de içine kahve çekirdeği atılır. Bazen de sambuca, yakılarak içilebilir. Genellikle Christmas’ta ya da evlilik kutlamalarında, çokça tüketilir. İtalya'da popüler olduğu kadar, Amerika Birleşik Devletleri’nde de popülerdir. Bunun da sebebi oradaki İtalyan göçmenlerdir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ