Beyaz şarap üzümün sadece etli kısmından gelen şıradan yapılır. Beyaz üzümden beyaz şarap üretildiği gibi siyah üzümün sadece etli kısmı kullanılarak da beyaz şarap üretilebilir.
Beyaz şarap yaparken kabukla temas yoktur. Renge ihtiyaç olmadığı için direk üzümler preslemeye gider. Üzümler, alkolik fermantasyon öncesinde ezilip preslenir ve üzüm kabukları atılır.
Beyaz şarap yapım aşamaları;
-Ezme
-Presleme
-Fermantasyon
-Olgunlaştırma
-Şişeleme
Daha detaylı bilgi için 7 adımda beyaz şarap nasıl yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz. (Link: BEYAZ ŞARAP NASIL YAPILIR? | 7 ADIMDA BEYAZ ŞARAP YAPIMI (iwsa.com.tr) )
Beyaz şarapların soğuk servis edilmesini tavsiye ederiz. Kırmızı etleri söylediğinizde sıcak geliyor ikisiniz birlikte çiğnemeniz gerekiyor, ikisini birlikte ağzınıza attığınızda şarap etin yağını dondurur ve bu donuk yağdan kimse hoşlanmaz. Fakat tükettiğimiz şarküteri tipi etlerde var onların yanında yağ donma riski yoktur.
Hafif orta gövdeli beyaz şarapları soğutulmuş diye tabir ettiğimiz 7-10 derece, tam gövdelileri ise; 10-13 derecede tüketmeniz önerilir.
Beyaz şarap soğuk servis edilir ve daha hızlı ısınmasının önüne geçmek için daha küçük kadeh tercih edilir.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ