Fransız kökenli olan absinthe, üzüm alkolünün içine, başta anason ve pelin otu katılması ile damıtılarak yapılmış bir içki. Yeşil rengi sebebiyle, ''Yeşil Peri'' adını almış ve ilk tüketildiği yıllarda alkol derecesi %60-70 aralığında olmuştur. Bir dönem özellikle davetlerin, asillerin, sarayın, sosyetenin göz bebeği olan absinthe, şarap lobisinin bu durumdan rahatsız olması ile karşı kampanyalar sayesinde, maalesef artık popülerliğini yitirmiştir. Hatta pelin otunun yüksek oranda kullanımı ve alkol derecesinin fazla olmasının yanında, morfin ile birlikte tüketilmesi absinthe'i daha sonra yasaklanan bir içki haline getirmiştir. 1990'larda ülkelerin uyguladığı alkol yasaları ve sınırlandırmalar ile birlikte absinthe tekrar üretilmiş içindeki pelin otunun oranı düşürülmüş ve tabii ki içim yöntemi çok daha farklı bir hale gelmiştir. Günümüzde gene popüler olan absinthe, sek içildiği gibi farklı kokteyllerde de kullanılmaktadır.
18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.
Gün
13
01
31
Ay
Temmuz
Ocak
Aralık
Yıl
2024
1944
2024
BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ