Paylaş :

SCOTCH&DINE: FOUR CORNERS OF SCOTLAND

SCOTCH&DINE: FOUR CORNERS OF SCOTLAND

Şef Pınar İshakoğlu’nun hazırlayacağı lezzetli yemeklerle viski mentoru Ertan Engin’in eşleşmeleri ve anlatımının bir araya geldiği bu eşsiz geceyi kaçırmayın!

Pınar İshakoğlu

Türkiye'de büyük bir trend haline gelen "Private Chef" konseptini tanıtan ilk isimlerden biri olan Pınar İshakoğlu, gastronomi dünyasında fark yaratan projeleriyle tanınmaktadır. 5 yaşında yaptığı ilk kekiyle başlayan mutfak tutkusunu, Londra’da aldığı işletme eğitimi ve moda sektöründe Dolce&Gabbana, Ted Baker, Paul Smith gibi global markalarla edindiği deneyimlerle pekiştirmiştir. Ancak, gerçek hayalini gerçekleştirmek adına 2009 yılında kariyerini mutfağa yönlendirmiş ve Mutfak Sanatları Akademisi’nde (MSA) Chef&Owner programını birincilikle tamamlamıştır.

Profesyonel mutfak yolculuğu, İstanbul Cento per Cento'da başlamış ve ünlü İtalyan şef Maurizio Morelli ile çalışarak zenginleşmiştir. Daha sonra Londra’ya dönerek, Morelli’nin ekibinde Latium ve Briciole gibi köklü restoranlarda Sous Chef olarak görev yapmıştır. Ayrıca, Londra Soho House’da iki yıl boyunca Pastry Chef olarak çalışmıştır.

Türkiye’ye döndükten sonra, Wyndham Ankara Oteli ve No4 Restaurant’ın menü danışmanlığını üstlenmiş; CasaCosta Gündoğan, Casa Del Arte Bodrum gibi prestijli mekanlara danışmanlık yapmıştır. Aynı zamanda Dream çatısı altında Lacivert, Kiva, Monochrome ve Çubuklu 29 gibi markalarda Marka Şefliği görevini üstlenmiştir. İshakoğlu, Magnum, Breitling, Mercedes ve Magnolia gibi global markaların özel etkinliklerinin tasarımı ve gastronomi danışmanlığını da başarıyla yürütmüştür.

Girişimci kimliğiyle öne çıkan İshakoğlu, Florya'da Lady Burger adlı burger markasını kurmuş ve ayrıca OH Dining adlı bir catering şirketinin ortağı olmuştur. Bunlara ek olarak, kendi adını taşıyan "Pınar İshakoğlu Private Chef & Catering" şirketi ile kişiye özel lezzet deneyimleri sunmaya devam etmektedir.

İshakoğlu, Londra’da gerçekleştirdiği pop-up restoran etkinlikleriyle uluslararası deneyimlerine katkıda bulunmuş, İstanbul'da Komşuköy'deki Kinfolk Magazine "Slow Living" temalı daveti ve Wyndham Ankara’da gerçekleşen Chaine Des Rotisseurs yemeği gibi prestijli etkinliklerde şeflik yapmıştır.

Televizyon kariyerinde de aktif olan İshakoğlu, Digitürk beIN GURME kanalındaki "5 Şef" programında her hafta izleyicilerle buluşmuş ve Kanal D’deki "Chefs' Arena" yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır.

Pınar İshakoğlu, hem yurt içi hem yurt dışındaki başarıları, yaratıcı etkinlik tasarımları ve lezzet dolu projeleriyle gastronomi dünyasında yenilikçi bir iz bırakmaya devam etmektedir.

Ertan Engin

Ertan Engin, İstanbul Anadolu Turizm ve Otelcilik meslek lisesinde okuduğu 1986-1990 yılları arasında İstanbul Divan Oteli ve Bodrum Halikarnas Disko da barmen olarak çalışmıştır. 1990 yılında bar yöneticisi olarak çalışırken İngiliz uzmanlardan bar eğitimi almıştır.

1996 yılında ismi daha sonra Diageo olan United Distillers’ da OnTrade şefi olarak çalışmaya başlamıştır. 12 yıl süresince Event, On Trade KA ve Eğitim müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bu süre içerisinde 8 kez İskoçya’ da eğitim almıştır. Diageo portföyünde bulunan marka ve kategorilerin de üretim programlarına katılmış ve uzman olmuştur.

2008 yılında Türkiye’ nin ilk bar ve kokteyl eğitimi veren okulu olan ‘Bar Training Center’ ı kurmuş ve 3 yıl süresince Turyid ile sektör çalışanlarına eğitimler vermiştir.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.

ÖNEMLİ NOTLAR:

Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.

Yiyecek ve içecek eşleşmeleri olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.

Vegan/ Vejetaryen katılımcıların da [email protected] adresine bilgi vermesini rica ederiz.

Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

Program Tarihleri
1. Gün Tarihi

Gün: 28/01/2025
Saat: 19:00-23:30

Program Yeri

IWSA, River Plaza 28. Kat

Program Adresi

Büyükdere Caddesi Bahar Sokak No:13 River Plaza Kat:28 34394 Şişli / İstanbul RIVER PLAZA’YA GELİŞ 1.Metro ile Geliş Metro ile Levent Durağında inince Özdilek AVM oklarını takip ederek, AVM’ye vardıktan sonra, en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz. 2.Metro veya Otobüsle Gelenler için Alternatif AVM bitiminde hemen yanındaki yola saparak (Dede Korkut Sokak üzerinden) Bahar Sokağa giriş yapabilir; River Plaza’nın ana girişinden geçiş yapabilirsiniz. 3.Araba ile Geliş Özdilek AVM’nin otoparkını kullanarak, otoparka giriş yaptıktan sonra en altta yer alan Özdilek Hipermarket içinden geçip dışarıya çıktıktan sonra hemen sağda River Plaza girişinde direkt kimliğinizi ileterek River Plaza’ya giriş yapabilirsiniz.

Duyurularımızdan önceden haberdar olmak isterseniz E-bülten aboneliği başlatabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo