Paylaş :

BALIK SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

  • Balıkçınızı tanıyın! Her zaman aynı balıkçıdan almaya özen gösterin.
  • Balıklar bol buz üzerinde, mermer ya da paslanmaz çelik tezgahta olmalı.
  • Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur.Bayatlayınca içeri çöker.
  • Taze balığın derisi parlak olur. Ama derisinin parlaklığı, tek başına tazelik göstergesi değildir. Sürekli su serpildiği için balık parlıyor olabilir.
  • Aldığınız balığın eti, konusuz ve sıkı olmalıdır.
  • Taze balığın solungaçları; canlı, kırmızı ve ıslak olmalıdır.
  • Taze balık, deniz, iyot kokar; bayat balık ise amonyak.
  • Pullu taze balıkların pulları vücuduna sıkıca yapışır. Bayatladıkça dökülmeye başlar.
  • Parmakla balığa bastırdığınızda, taze ise eski halini alır; bayat ise iz kalır.
  • Taze balığın kuyruğu dimdik olur; bayat olanınki ise sarkık.

​*Süleyman Dilsiz’in “Kılçıksız Balık” isimli kitabından alıntı yapılmıştır.

BALIK SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

İlginizi Çekebilir

Nespresso
Nude
Nude
IWSA Logo