18 Yaşından büyük olduğunuzu teyit etmek için lütfen doğum tarihinizi girin.

BU SİTEYE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK ZORUNDASINIZ

"Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen turizm ve gastronomi sektörüne hizmet vermek amacıyla hayata geçen International Wine and Spirits Academy (IWSA) bir Mey/Diageo Türkiye kuruluşudur.

Alkollü içecekler sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefleyen IWSA Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedeflemektedir."

AUGUSTE ESCOFFIER



Auguste.jpg


Geleneksel Fransız pişirme tekniklerini modernize eden ve beş Fransız ana sosu reçetelendiren Escoffier “Şeflerin Kralı, Kralların Şefi” lakabına sahiptir. Beş ana sos listesine hollandez sosu ve domates sosu ekleyerek espanyol sosun bir türevi kabul ettiği allemand sosu(Alman sosu) listeden çıkartır. 

1870 yılında savaş esiri olarak bulunduğu Almanya'nın pek büyük bir hayranı olmayabilir. Ancak Kayzer II. Wilhem için yemek pişirmiştir. ve söylenene göre Kayzer yemekten o denli memnun kalmıştır ki , 'Ben Almanya'nın imparatoruysam siz de şeflerin imparatorusunuz' demştir.

Londra’da bulunan Savoy ve Carlton Otellerinde direktörlük yapmıştır. 12 yaşında çalışmaya başlayan Escoffier 72 yaşında Carlton Otel’den emekli olmuştur. Avustralyalı şarkıcı Neille Melba’dan esinlenerek  Pêche Melba‘yı yaratmıştır.

​​