IWSA Yeme İçme Kültürü Gastronomi Kültürü Gastronominin Yildizlari AUGUSTE ESCOFFIER AUGUSTE ESCOFFIER Sayfa İçeriğiGeleneksel Fransız pişirme tekniklerini modernize eden ve beş Fransız ana sosu reçetelendiren Escoffier “Şeflerin Kralı, Kralların Şefi” lakabına sahiptir. Beş ana sos listesine hollandez sosu ve domates sosu ekleyerek espanyol sosun bir türevi kabul ettiği allemand sosu(Alman sosu) listeden çıkartır. 1870 yılında savaş esiri olarak bulunduğu Almanya'nın pek büyük bir hayranı olmayabilir. Ancak Kayzer II. Wilhem için yemek pişirmiştir. ve söylenene göre Kayzer yemekten o denli memnun kalmıştır ki , 'Ben Almanya'nın imparatoruysam siz de şeflerin imparatorusunuz' demştir. Londra’da bulunan Savoy ve Carlton Otellerinde direktörlük yapmıştır. 12 yaşında çalışmaya başlayan Escoffier 72 yaşında Carlton Otel’den emekli olmuştur. Avustralyalı şarkıcı Neille Melba’dan esinlenerek Pêche Melba‘yı yaratmıştır.
E-Bülten Aboneliği E-Bülten Aboneliği Etkinlik ve duyurularımızdan haberdar olmak için e-bültene kayıt olun. Kişisel verilerin korunması kanunu hakkında bilgilendirmeyi okudum, onaylıyorum. Tarafımca okunan Aydınlatma Metni çerçevesinde IWSA tarafından kimlik, iletişim ve adres bilgilerim işlenerek tarafıma pazarlama, tanıtım ve bilgilendirme amaçlı SMS, e-posta ve telefon yoluyla ticari elektronik ileti gönderilmesine rıza verdiğimi beyan ediyorum.